28.10.2017 13:18 Alder: 6 yrs
Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Skandaløs Plan A blev gennemført

Ingen Plan B kunne erstatte Guds ofring af sin egen søn. Det var Jesus eller os, der måtte dø


Grafik: Ben Haman Jensen

Det ville være intet mindre end skandaløst, hvis et menneske skulle ofre sit barn for andre. Intet andet er mere dyrebart for  forældre end deres børn – de er uerstattelige. Derfor ville det være absurd, hvis Gud skulle ofre sin søn – og så endda for os! Var det virkelig nødvendigt?

Gud skabte os i kærlighed

At Gud skulle ofre sin søn for os åbner op for flere spørgsmål om, hvem Jesus er i forhold til os. For det første er Jesus Gud. Gud er evig, udødelig og ren. Han skabte os i fuldkommen evig kærlighed; i sit kærlighedsbillede til at ligne og virke som ham. Vi ser glæden over et nyt barn, som kommer til verden. Wow! Tænk at det ligner mig.

Sådan skabte Gud os. Ikke fordi han havde ’brug’ for os, men fordi kærligheden flyder over, fordi Faderen, Sønnen og Helligånden elsker hinanden. Det er også sandt, selvom de første mennesker gjorde oprør mod Gud. Jeg   ser resultaterne af det i min hverdag – død, ødelæggelse og manglende kærlighed. Jeg kan desuden let glemme at takke Gud, fordi han skabte mig i kærlighed.

Ingen Plan B

Bibelen fortæller, at det ikke var en Plan B, at Gud ville ofre sin søn for os. Derimod var det altid planen, at Jesus ville vise, hvor enorm stor kærlighed han har til os; at han ville dø i stedet for os. Sandheden er, at vi fortjener at dø. Tænk at Jesus valgte at dø i stedet for os og dermed betale prisen for oprøret mod Gud. Regningen er betalt.

Hvordan kan det være sandt? At Jesus opstod fra de døde er beviset. ”Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes opstandelse kommet ved et menneske.” 1 Korintherbrev  kapitel 15, vers 21. Døden kunne ikke holde på Jesus, fordi han ikke havde syndet mod Gud. Han valgte frivilligt at dø for os og tage vores skyld. Derfor kunne døden ikke holde ham. Derfor lever han, og derfor kan vi med tillid tro på ham.

Det er ikke kun skandaløst – det er ligefrem fantastisk!

 


Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Lagt på nettet 28.10.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også