30.11.2000 12:00 Alder: 23 yrs
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skal en kristen gå i kirke?

Der er en fra min klasse som ikke tror på at jeg er kristen, fordi jeg ikke går i kirke. Men kan man ikke godt være kristen selv om man ikke går i kirke?

Jo, du kan godt tro på Jesus uden nødvendigvis at gå i kirke hver søndag. Jeg kender selvfølgelig ikke årsagen til, at du ikke går i kirke, og måske har du heller ikke bevidst valgt det fra. Måske kommer du i en kirkelig ungdomsforening eller lignende.

En del af et større fællesskab

Samtidig med, at kirkegang ikke er sådan en garanti for at være "rigtig" kristen, så er det også vigtig for mig at understrege, at kristendommen aldrig kan blive sådan en privatsag, som du går og hygger dig med for dig selv. Det er noget grundlæggende ved det at tro på Jesus, at et menneske ved at blive døbt og ved at tro på ham, bliver sat ind i et større fællesskab sammen med andre troende og døbte.

Fællesskabet er tænkt som en gave til os. Som et sted, hvor vi kan føle os hjemme. Det er også tænkt som en hjælp til at holde fast ved vores tro på Jesus. Derfor kan der altså være en stor risiko ved slet ikke at være med i et fællesskab.

Kendetegn, som vi kender fra Bibelen

- Men det har du jo heller ikke skrevet, at du ikke er.

Det med at komme i kirken med jævne mellemrum er nu heller ikke så tosset en idé. For i kirken findes der mange af de kendetegn på et kristent fællesskab, som vi kan læse om i Bibelen. Der er dåben og nadveren, der er fællesbøn og lovsang og der kan vi høre Guds ord. Og du kan være heldig at finde kirker, som en gang i mellem holder ungdomsgudstjenester, måske endda også i det område, hvor du bor. Du kan jo prøve at undersøge sagen.


Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Skrevet af:
Anna-Kathrine Thunbo Pedersen

Lagt på nettet 30.11.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også