18.09.2021 15:14 Alder: 332 days
Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Plads til glæde

Da Herren så hende, ynkedes han over hende og sagde: "Græd ikke!"

Fra søndagens tekst i kirkerne: 

Lukasevangeliet kapitel 7, vers 11-17


Der var stor sorg, da en enke var på vej til at begrave sin eneste søn. Men snart efter jublede alle, som var til stede, for begravelsen blev aflyst. Det skete, da Jesus mødte den sørgende mor og bragte livet tilbage til den døde med ordene: "Unge mand, jeg siger dig: Rejs dig op!" 

Episoden med enkens søn viser, at der, hvor Jesus er til stede, har døden ikke det sidste ord. Sådan er det også i dag. Midt i begravelsens sorg kan der også være plads til glæde. Det har jeg selv erfaret, da det var os, der mistede en søn. Da var der et ord fra Bibelen, som blev særlig aktuelt for mig. Det lyder sådan: "I skal ikke sørge som de andre, der ikke har noget håb" (Første Thessalonikerbrev kapitel 5 vers 13). 

Da Jesus døde på korset i Jerusalem, måtte hans mor se sin søn lide uden at kende til noget håb. Men dette skete netop for at give os håb, for han døde i vores sted. Da Gud rejste ham fra graven, sejrede han over dødens magt, sådan at enhver, der tror på Jesus, har evigt liv. 

Lad os græde ved graven, men huske at Jesus også er der.


Søren Juul Skovenborg

Skrevet af:
Søren Juul Skovenborg

Lagt på nettet 18.09.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også