09.04.2021 14:48 Alder: 3 yrs
Forfatterprofil

Paradiset må være perfekt

Den kristne fortælling om paradis er den eneste, der inkluderer kærlighed, fri vilje og afskaffelse af al ondskab, samtidigt med at den tager højde for, at alle mennesker er uperfekte 

Hvis paradis var fyldt med mennesker, der kun var en lille smule onde, så ville paradis ikke være perfekt, men kun tæt på perfekt. Problemet med paradis er, at det er nødt til at være perfekt, og at vi mennesker ikke er perfekte.

Hvorfor lavede Gud ikke paradis til at begynde med?

Gud kunne have skabt en verden, hvor det ikke var muligt at gøre onde ting, hvor det var umuligt ikke at elske Gud og andre mennesker lige så højt som sig selv. Men kan man kalde det kærlighed, hvis man ikke har andet valg? Kræver kærlighed ikke, at den er frivillig? Netop ved at fjerne friheden til at vælge Gud og sine medmennesker fra, fjerner man kærligheden.

Så et reelt paradis ville kræve, at Gud skabte en verden, hvor mennesket kunne vælge at hade Gud og medmennesker, men bare aldrig gjorde det.

Men hvis menneskene aldrig valgte at hade, var det så ikke bare en falsk mulighed? En illusion om at man havde et valg, men uden at man reelt havde en fri vilje; fordi menneskenes vilje ville være bestemt af Gud fra deres skabelse af, sådan at man reelt ikke kunne vælge det onde.

Den bibelske skabelse af paradis

Hvis man ikke har fri vilje, hvordan skal der så kunne findes virkelig fri vilje, kærlighed, og samtidigt ikke være en eneste ond tanke eller handling?

Der findes en løsning. Man kunne spørge alle, om de gerne frivilligt ville lade sig forvandle, så de ikke længere kunne vælge ondskaben til. På den måde ville Paradis være fyldt med mennesker, der havde givet afkald på ondskab – og den frie vilje til at kunne vælge ondskab.

Fordi menneskene selv ville have valgt det, ville ingen se Gud som en tyran, der bestemte, at alle skulle elske ham, og der ville findes reel kærlighed, fordi menneskene havde muligheden for at vælge Gud fra, dengang de levede på jorden.

For at det paradis kan findes, er der nødt til at findes en uperfekt verden inden, hvor mennesker kan tage stilling til, om de vil være med i paradis eller ej.

Og dette er netop det kristne budskab. For at komme med i det himmelske kongerige skal man ikke have levet et perfekt liv. Man skal vælge at blive tilgivet af Jesus og høre med til hans folk. En dag vil Jesus komme igen og hente alle dem, der gerne vil med til paradis, mens den første uperfekte verden vil blive brændt væk sammen med al ondskab


Forfatterprofil

Lagt på nettet 09.04.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også