30.12.2014 12:00 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Miraklernes tid er ikke forbi

Det gennemgående ordsprog i julekalenderen Tidsrejsen, rammer på mange måder plet ind i både juletiden og samtiden: ”Man kan leve som om intet er et mirakel, eller som om alt er et mirakel.” I en tid, hvor troen på mirakler er lidt under pres, er det sød musik i mine ører.

Tidsrejsen

Foto: Tine Harden © DR 2014

Der har været lidt hvisken i krogene om, at årets julekalender mest opfyldte "kalender"-delen af betegnelsen, fordi det hele gik op i opfindelser og tidsrejser. Men bag tidsrejseriet og teenageforelskelserne, tror jeg, der gemmer sig noget mere dyrebart end endnu en typisk nedtælling til juleaften med julemænd og nisser.

Et hverdagsmirakel i Bilka

Da jeg den anden dag sad i bilen på parkeringspladsen uden for Bilka og med succes havde gennemført julegavebytningen 3. juledag, oplevede jeg et lille mirakel. Jeg satte nøglen i tændingen, displayet lyste op, jeg drejede nøglen - og ingenting skete. Absolut ingenting. Motoren ikke så meget som hostede. Velvidende at det var unormal adfærd, tog jeg nøglen ud, satte den i igen og gentog proceduren, men med fuldstændig samme resultat. Da nåede jeg et øjeblik at gå i halv panik, men tænkte at jeg havde et par numre, jeg kunne ringe til. Jeg ringede til min far (ham der ejer bilen) og min anden far (ham der har skabt bilen - og alt andet i øvrigt). Inden min bilejende far nåede at tage telefonen, satte jeg nøglen i tændingen en tredje gang, og miraklet indfandt: bilen startede, som om intet var hændt. Men i virkeligheden passer det jo ikke, at "intet var hændt". I virkeligheden var der jo "hændt en hel masse", fordi min far i himlen var hurtigere på aftrækkeren end min far på jorden.

Kærlighedens mirakel

Mange mennesker vil høre denne historie og slå det hen med, at der var en løs forbindelse i motoren eller noget andet forklarligt. Det er så rart, når vi kan forklare, hvad det er, der sker. Sofie i Tidsrejsen så sig selv som videnskabsmand, og derfor var hendes udgangspunkt, at hun skulle kunne forklare alting. Eventyret i december lærte hende at med den indstilling, var der ikke plads til mirakler i hendes liv. Og til sidst valgte hun at opgive behovet for forklaring og overgive sig til miraklet. Kærlighedens mirakel. Det mirakel som i hendes liv var teenageknøsen Dixie, men som i anledning af julen kan overføres til det mirakel, at der findes en Gud, som sendte en dyrebar del af sig selv - Jesus - til jorden, fordi han elsker os. Det er en vild historie. Hvis det er sandheden, så eksploderer det vores verdensopfattelse. Man kunne kalde det et mirakel, og derfra er der ikke langt til at tro, som Sofie, at alt er et mirakel.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 30.12.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også