21.10.2018 17:25 Alder: 6 yrs
Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Mere lys tak!

Efteråret er over os. Vi får mindre lys, og lyset påvirker både mit og naturens energiniveau

Dagene bliver kortere i takt med at bladene falder, og naturen lægger sig til hvile for vinteren. Igen i år oplever jeg, hvordan det også påvirker mit eget humør og energiniveau, at dagene bliver kortere.

På samme måde som naturens energiniveau bliver mindre, når lyset bliver mindre, så bliver jeg også mere træt og mere trist. Jeg har ganske enkelt brug for lys.

Lysets magt og gode egenskaber

En egenskab ved lys er, at det er stærkere end mørke. Man kan ikke have både lys og mørke samtidig. Mørket vil altid forsvinde, hvis der er lys. I et lyst rum, kan man ikke tilføre mere mørke, for at lyset skal blive mindre.

Man bliver nødt til at fjerne lyset for at få mørke. Mørke er på sin vis bare fravær af lys, og dermed er selv mørket afhængig af lyset.

Lys er også livgivende. Man ser eksempelvis i årstiderne, at der er mest liv i naturen, når der er mest lys. Og som jeg skrev før, så oplever jeg som så mange mennesker også, hvordan lyset har betydning for mig. Det er som om, der bliver mindre liv i mig, når dagene bliver kortere.

Jesus er vores lys

Bibelen kalder Jesus for verdens lys, og det er en af mine favoritter blandt Bibelens mange forskellige billeder af, hvem Jesus er. Det fortæller noget om, hvilken magt han har i verden. Lyset er stærkere end mørket. Jesus er det lys, der kan overvinde mørket i dit og mit liv. Jesus er også det lys, der giver liv.

Der er så meget liv i Jesus, at da han døde på korset, kunne han ikke blive ved med at være død. Det liv, Jesus har, vil han også give til dig, hvis du vil lade ham lyse for dig.


Mette Hornstrup Schmidt

Skrevet af:
Mette Hornstrup Schmidt

Lagt på nettet 21.10.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også