06.07.2018 09:27 Alder: 6 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Mangler du vand?

Vand er forudsætningen for alt liv. Det kan man ikke rigtig diskutere. Men vidste du, at Jesus tilbyder vand, som gør, at vi aldrig mere skal tørste?


Hvis man kører en tur gennem Danmark, kan man lige nu se den ene vandingsmaskine efter den anden forsøge at holde markerne vandet, så høsten ikke ender i en total fiasko.

Vi er midt i den værste tørke i Danmark i mange år. Det har ikke rigtig regnet i et par måneder, og planterne sukker efter det vand, der kan sikre dem overlevelse.

Vand giver liv

Vand er en forudsætning for liv. Hvis ikke der er vand tilstede, er der heller ingen chance for at finde liv. Forskere og videnskabsfolk kan være uenige om rigtig mange ting, men der er bred enighed om, at der skal være vand til stede, før der kan være liv.

Derfor er det også katastrofalt, hvis der i længere perioder ikke kommer vand. Livet vil lige så langsomt sive ud af mennesker, dyr og planter, hvis ikke de har adgang til vand.

Åndeligt vand

I Biblen kan man læse en beretning om Jesus, der møder en kvinde ved en brønd. Kvinden er gået ud for at hente vand, så hun kan slukke sin tørst. Ved brønden har Jesus og kvinden en samtale, hvor Jesus tilbyder kvinden vand, som ikke bare slukker den umiddelbare, fysiske tørst, men som vil slukke en tørst for evigt.

Er det vand, Jesus tilbyder, så en eller anden form for magisk vand? Er det en kop fortryllet vand, man kan drikke og så aldrig igen komme til at tørste?

Nej – det vand, Jesus tilbyder, er åndeligt vand til din og min relation til Gud. Ligesom en plante har brug for, at nogen vander den, før den kan vokse sig stor og stærk, har vores relation til Gud brug for, at nogen vander den med åndeligt vand, for at den kan vokse.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 06.07.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også