13.12.2019 11:23 Alder: 5 yrs

Lad hjertet banke frit

Hjertet kan blive bundet af mange ting, både ting vi er bevidste og ubevidste om, men julen kan hjælpe med at sætte hjertet fri

Pixabay

Det’ jul / Slap af / Lad dit hjerte banke frit igen i dag

Sådan synger Tobias i Thomas og Tobias’ nye julesang, Det’ jul. Men hvad vil det sige at lade hjertet banke frit?

Hjertet kan blive bundet af mange ting - både ting vi er bevidste og ubevidste om. Hjertet kan føles bundet af ting, vi har ladet få magten, og ting som har taget magten. Det kan være, at vi er optaget af perfektionisme, uddannelse og karriere, kontrol, penge, magt af den ene eller anden art, kærlighed eller meget andet. Men det kan også være, at hjertet føles bundet af tunge tanker, skilsmisse, tab i alle afskygninger, depression eller andre psykiske sygdomme, store eksistentielle spørgsmål eller - tilføj selv hvad du føler dig bundet af.

Sætter os fri

Her i juletiden kan det især være svært for nogle, fordi det forventes, at julen er en glad tid. Men julen skal egentlig kun minde os om, at Jesus blev født. Han blev født med det ene formål at sætte os fri, så vi kan lade vores hjerter banke frit igen. Han ønsker ikke at fordømme nogen, men han ønsker, at vi skal opleve os elsket lige præcis, som vi er - og være frie fra hvad end der har bundet vores hjerter.

Kristne oplever også, at der er ting, der binder hjerterne, men de behøver ikke få den endelige magt. Som Bibelens Paulus vidner om i bibelteksten til 3. søndag i advent (2. Kor. 4,8-10):

“Vi møder modstand fra alle sider, men vi er ikke sat ud af spillet. Vi kender til at leve i uvished, men vi giver ikke op. Vi bliver forfulgt, men vil aldrig blive forladt. Vi er blevet slået til jorden, men ikke slået ihjel. Vi har ar og mærker efter pisk og har været døden nær i vores tjeneste for Jesus. Men så har vi til gengæld også oplevet Hans livgivende kraft”.

Det hele værd

Paulus mødte meget modgang og forfølgelse, men vidner om, at det er det hele værd. Når vi møder ting, der kan binde vores hjerter, må vi altså prøve at finde inspiration hos Paulus og søge friheden der hvor Paulus finder livgivende kraft - hos Kristus.

Det kan være svært selv at bryde det, der binder hjertet, men vi må søge Jesus’ kærlighed i julebudskabet og bede Ham om hjælp til at lade vores hjerter banke frit igen.

Maria Kjær Jensen


Lagt på nettet 13.12.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også