24.09.2013 12:00 Alder: 11 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Konstruktiv Gud

Gud er konstruktiv. Han skaber gode ting og han former ting til det gode. Nogle gange lykkes det for os mennesker at gøre det samme, men alt for tit ender vi med at være destruktive. Vi ødelægger og nedriver i stedet for at bygge op og gavne, men der er håb. 

Pottemager

En del af det at være konstruktiv er, at man skaber, man konstruerer. Gud er konstruktiv, fordi han har skabt alt det, som er. Han står bag det, han er over det, han er grunden under det. Uden ham var det ikke. Uden ham var vi ikke.

Gud skaber

Gud skabte alt som godt, fordi han selv er god. Men der gik destruktion i skaberværket og det sker stadig. Alt for tit ødelægger og nedriver vi os selv og det skabte. Vi anklager endda Gud for at være destruktiv, vi gør ham måske endda til en ond Gud, som kun er ude på at ødelægge os. Vi skaber ting i vores eget billede, men det bliver aldrig helt konstruktivt og godt, der er altid en grad af destruktion i det, vi skaber i vores eget billede. Kun det, som skabes i den gode, sande og skønne skabende Guds billede, kan være konstruktivt, gavnligt og opbyggeligt.

Gud former

Gud er også konstruktiv, fordi han former det, som allerede er skabt. Han har ikke mistet interessen for sit skaberværk, fordi det er blevet destruktivt. Nej, han er stadig optaget af at forme det til det, som det oprindelig var. Godt. Så Gud sendte sin søn til jorden, Jesus, og sendte sin ånd til jorden, Helligånden. Fra dem udgår Guds konstruktive kræfter i verdenen, og enhver, som følger dem, får smag på at forlade (selv)destruktionen og begynde at bygge op.

Vi vil stadig opleve, at vi er destruktive; at vi ødelægger, selvom vi har gode intentioner. Men vi kan blive en del af Guds gode formning af verden og selv blive formet til noget bedre derved.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 24.09.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også