30.08.2021 16:07 Alder: 3 yrs

Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Komplicerede gaver

Gud giver os livet og styrken til at leve det hver dag. Han giver os alt, hvad vi har, og uden ham ville vores liv ophøre. Han er vores livs og al kærligheds kilde. Alligevel kan det indimellem være kompliceret at modtage hans gaver


Gaver

Foto: PxHere

Livets gave kommer fra Gud. Hvert sekund af hver eneste dag. Denne tanke kan få nogle til at blive stille i taknemmelighed. Andre kan opleve det ydmygende, irriterende eller angstprovokerende. (Det er der altid gode grunde til, som Gud længselsfuldt venter på, at du skal fortælle ham om.)

Nogle udfordringer kan være:

1. Gud giver gaver, vi undervurderer. Nogle gange kan Gud velsigne os på måder, der ikke ser ud af noget særligt. Da Jesus blev født, lignede han ... en baby. Fordi han var en baby. Men han var også den, der som voksen ville dræbe døden for os.

2. Gaver matcher ikke problemet. Den, der har akut behov for en bemandet brandbil, har kun meget lidt lyst til at få en peberkværn i stedet. Nogle gange kan vi bede til Gud om hjælp, hvorefter vi får noget, der ligner ingenting eller et svagt svar, der ikke passer til problemets art, størrelse og alvor. Udefra set kan det fx. virke helt skævt, at ét stik med en nål – en vaccination – kan være et svar på en sygdom, der slår tusinder ihjel. Men vi ved, at det er sådan, det forholder sig.

3. Gaverne er grimt pakket ind. I filmen “Ternet Ninja” får hovedpersonen Eske en lille, besjælet Ninja-bamse i fødselsdagsgave. Grimt og sjusket pakket ind i noget nusset papir. Men den kommer til at ændre hans liv. Nogle gange pakker Gud også sine livgivende gaver til os ind i grimt papir. En længe ønsket tænkepause fra jobbet kan komme pakket ind en fyring eller sygdom. Nogle har oplevet, at tiden til at tænke livet igennem og vælge en ny vej kom pakket ind i en pandemi.

Uanset hvordan vi kan opleve Guds gaver, er det en god idé at bede Gud lære os at bruge sindet, ligesom man bruger en faldskærm: Sørge for, at det er åbent, så farten kommer ned. Det giver et bedre udsyn og øger vores evne til at navigere gennem livet.


Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Lagt på nettet 30.08.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også