09.02.2002 12:00 Alder: 22 yrs

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Kan Noas fortælling om regnbuen forsvares videnskabeligt?

Jeg har i fysik lige lært om det hvide lys´ farvespektum (eller hvad det præcise ord nu lige er), og at det er det der sker, når regnbuen dannes. Så kom jeg til at tænke på, hvordan fortællingen om Noahs Ark så holder stik!?

Oprindelig var Jorden forsynet med en vandkappe højt oppe i luften, det kan have været i form af is eller damp, denne kappe har beskyttet Jorden imod kosmisk og UV-bestråling, desuden har den givet Jorden et ensartet klima. (kappen er omtalt 1. Mos. 6-8, emnet behandles af en del kreationistiske bøger, samt af Poul Hoffmann i bøgerne om Noas dage)

Før syndfloden har lyset nede ved jorden derfor været et diffust lys, altså lys i mange retninger, lige som vi oplever det når det er overskyet. Efter syndfloden, hvor denne kappe er regnet ned, er lyset blevet som vi kender det i dag, med én retning (ved solskin). Dette er jo netop en nødvendighed, for at fænomenet regnbuen skal fremkomme. Det er altså på ingen måde tale om en ændring af de fysiske love for lysets brydning, men blot at Jordens lokale forudsætninger for at fænomenet kan opstå er ændret.


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 09.02.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også