10.07.2023 00:07 Alder: 317 days
Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Jordens fremtidsudsigter

Klimaforandringerne giver mig en længsel efter en fremtid, hvor naturkatastrofer og varmere temperaturer ikke længere skal være et problem 

Foto: unsplash.com/@adam_yod

Indtil for nogle uger siden var det efterhånden lang tid siden, at jeg havde haft brug for mit regntøj. Der har været tørke i Danmark, og selvom det kan føles meget rart for et bymenneske som jeg, som højst tænker over, at græsset ikke helt har den samme grønne farve længere, så er det alvor for andre. Landmændene er blevet presset, og korn, kartofler og meget andet har haft svært ved at vokse med så lidt regn.

Tørken er et udtryk for, at vores klima ændrer sig, at vores jord ændrer sig. Vi ser det overalt i verden i denne tid. Vi kan ikke undgå at se det, når medierne igen og igen gør os opmærksomme på, at der er noget helt galt med den verden, som vi lever i. Der er et stort fokus på, hvordan vi får gjort denne jord god igen.

En Gud der genopretter

Når jeg læser i bibelen, så møder jeg en Gud, som ønsker at genoprette det ødelagte. En Gud som planlægger en dag, hvor klimaforandringer ikke længere skal fylde os med bekymring for fremtiden. En dag, hvor den jord, vi skal leve på, skal være helt perfekt, hvor Gud og mennesker skal leve i fuldstændig harmoni.

Det er en fremtid, der er mulig, fordi Gud kom til verden for at dø og opstå for os, for at tage alle vores fejl og mangler – også over for klimaet – og betale for dem. Det gjorde Jesus, da han døde på korset, det var en handling for os!

Hvis det er fremtidsudsigterne, betyder det så, at vi skal være ligeglade med de klimaforandringer, vi oplever nu? Det tror jeg ikke. Jeg tror, Gud har sat os på jorden til at forvalte den og ikke til at ødelægge den. Det tror jeg er vigtigt at have for øje i livet, på samtidig med, at vi kan se frem mod en tid, hvor alting skal blive bedre, og hvor Gud vil genoprette alt.


Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Lagt på nettet 10.07.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også