26.09.2020 12:49 Alder: 4 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Ingen af os er herre over Bibelen

Der er ikke nogen af os mennesker, som kan bestemme, hvem der må læse Bibelen og bede til Gud

Bibel

Foto: jeffjacobs1990

Jeg så en Netflix-serie fra industrialiseringens barndom i England. En stuepige bliver gravid uden for ægteskab og bliver derfor fyret! Hun må tage ind på et hjem for "den slags kvinder" for dog at have tag over hovedet, mens hun føder sit barn. Ved det indledende interview med hjemmets ledelse bliver hun spurgt, hvem hun har begået denne synd med.

Realistisk billede

Tonen er meget hård, og på et tidspunkt forsvarer kvinden sig med at sige, at i Bibelen tilgiver Jesus en kvinde, der var i cirka samme situation, som hun nu er. Hertil svarer hjemmets leder, at det jo er et spørgsmål, om hun overhovedet har ret til at citere Bibelen.

Nu er det jo fiktion. Men desværre er det efter alt at dømme et realistisk billede af overklassen i England på den tid.

Man dømte nogle synder meget strengt (især de seksuelle), mens andre af de synder, som Bibelen meget tydeligt nævner, som f.eks. hovmod, dømmesyge og det at være rig på andres bekostning, ikke rigtig var noget, man tog ind over sig.

Alle kan citere

Det, der chokerede mig mest, var bemærkningen om, at en så åbenlys synder som den stakkels kvinde ikke havde ret til at citere Bibelen. Gud forbyde, at vi nogensinde forbyder nogen at citere fra Bibelen!

Guds ord gælder os alle. Ingen af os er herre over Bibelen og kan bestemme, hvem der må læse den og bede Gud om at lade dens ord gælde for sig.

Gud ske lov, ønsker Gud, at alle kan citere Bibelen. Det gælder også de ord, Jesus sagde til en kvinde, som det daværende samfunds øverste elite dømte som en stor synder: ”Jeg dømmer dig ikke – Du kan gå, men fremover skal du lade være med at gøre noget forkert” (Johannesevangeliet kapitel 8, vers 11; Bibelen 2020).

Min redning

Syndernes forladelse er ikke syndernes tilladelse – det siger Jesus krystalklart her. Men det må aldrig bruges til at forbyde mennesker at komme til Jesus igen og igen for at få tilgivelse. Det er min redning, ligesom det var kvindens redning i Johannesevangeliet 8.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.09.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også