03.11.2017 15:03 Alder: 7 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

I kirken kan jeg puste ud

Jeg går i kirke. Ikke bare til jul, eller når jeg kender nogen, der skal døbes, konfirmeres eller giftes. Nej jeg forsøger at komme til gudstjeneste i kirken, så ofte jeg kan


Jeg vil gerne starte med at indrømme, at jeg desværre ikke er så god til at komme afsted til gudstjeneste, som jeg gerne ville være. Ofte sker det, at dynen er så varm og tung søndag morgen, at jeg ikke formår at forlade den til fordel for en tur i kirke.

Når det så er sagt, så gør jeg alt, hvad jeg kan, for at komme til gudstjeneste så ofte som muligt.
Hvorfor? Fordi jeg i kirken, til gudstjenesten, finder et stille frirum, hvor jeg har mulighed for at møde Gud.

Den kedelige kirke

Men er kirken ikke bare sådan en kedelig gammel tradition, som nogle tosser bruger til at mødes en gang om ugen? Jo det er den måske. Men den er mere end det.

I en verden, hvor alt skal gå hurtigere, og hvor man skal være til stede hele tiden, står kirken og tilbyder alle et pusterum. I det pusterum kan du få lov til at glemme aftalerne på arbejde, præstationskapløbet på de sociale medier og familiens evige krav på din opmærksomhed. I stedet må du få lov til at være dig selv, falde til ro og lade tankerne få frit løb.

I det pusterum kan Gud få lov til at møde dig, fordi du ikke har travlt med din hektiske hverdag.

Gud er i stilheden

I Biblen kan man læse om en mand, der hedder Elias. Elias var en af de mænd, Gud talte igennem. På et tidspunkt befinder Elias sig alene i en hule på et bjerg. Her får Elias at vide, at Gud vil gå forbi ham (hvilket, på hverdagsdansk, betyder, at Gud vil møde Elias).

Før Gud møder Elias, kommer der en voldsom storm, et jordskælv og en ild. Men det er ikke i disse vilde og voldsomme hændelser, at Gud møder Elias. Efter de vilde naturkræfter har hærget udenfor hulen, hvor Elias sidder, lyder der en sagte susen, og det er i den sagte susen, at Elias får et møde med Gud (1. Kongebog, kapitel 19, vers 1-18).

Kirken tilbyder dig et rum, der er så stille, at du får mulighed for at høre Guds sagte susen. I den stilhed kan Gud få lov til at møde dig, for der bliver du ikke forstyrret af alt muligt andet.

Prøv eventuelt at kigge forbi din lokale kirke. Måske finder du, ligesom jeg, den stilhed, hvor Gud taler til dig.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 03.11.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også