30.03.2001 12:00 Alder: 23 yrs

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Hvornår levede dinosauerne?

Jeg har i lang tid ikke vist, hvordan jeg skal forholde mig til dinosauerne. Jeg ved ikke, hvor de kan sættes ind i bibelen, altså i hvilket tidsrum. Var de der før mennesket kom, eller efter, eller på et heldt andet tidspukt? Jeg håber, I kan svare mig på mit spørgsmål.

Som jeg forstår dit spørgsmål, så ønsker du at få at vide, hvornår i bibelens tidsforløb dinosaurerne passer ind. Svaret er her, at de er skabt lidt før mennesket (ifølge skabelsesberetningen).

Da mennesket, som det sidste, blev skabt, var det altså til en Jord, der blandt andet var befolket med dinosaurer! Dette stemmer meget godt overens med arkæologiske fund af billeder af "drager" der ligner hinanden meget godt, selvom fundene er gjort flere vidt forskellige steder på Jorden. Det passer også med græske myter og andre sagn, hvori "drager" beskrives.

Hvornår forsvandt de?, kunne dit næste spørgsmål være. Tja - en oplagt mulighed er det, at de klimaændringer, der fulgte i kølvandet på syndfloden, gjorde livet svært eller umuligt for dinosaurerne, der jo nok som hovedregel har været vekselvarme, som de fleste krybdyr idag er det.

Nogle vil dog hævde, at der findes dinosaurere den dag i dag. Bare tænk på Loch Ness-uhyret! Poul Hoffmann har skrevet en lille spændende bog om dette emne, den kan jeg varmt anbefale. (Dinosaurerne og syndfloden, Lohses Forlag, 96 sider, 98 kr.).


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 30.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også