02.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Hvorfor beder vi bordbøn?

Hvorfor beder vi bordbøn? Hvor omtales det i Bibelen?

Ja, hvorfor beder vi bordbøn? Det gør vi simpelthen for at takke Gud for det daglige brød. Ganske vist sørger vi selv for at købe (eller producere) det, vi spiser, men hvis ikke Gud havde sørget for grokraft, sol, vand m.v., så var der ikke kommet noget ud af det hele.

Hvor står det så i Bibelen? Der står ikke direkte: du skal bede bordbøn. Men når vi tror på Gud og ser, hvor afhængige vi er af ham og af det, han giver os, så er det noget helt naturligt også at takke ham for maden, som vi får hver eneste dag, ligesom vi takker ham for alt det andet, han giver os (for det gør vi vel også ...).

Et helt konkret eksempel ser vi i Det Nye Testamente, hvor Jesus bespiser de mange mennesker. Han tager brød og fisk, takker for det, hvorefter det deles ud. (Johannes-evangeliet kap. 6, vers 11) Her ser vi, hvordan Jesus selv bad "bordbøn". Skulle vi da ikke også gøre det? Det er altså en rigtig god skik at bede bordbøn - ikke som en tung lovpligt - men for at stemme vore hjerter til tak og samtidig også blive mindet om, at vi skylder Gud takken og æren for hele vores liv.

Håber dette gav dig svar på dine spørgsmål.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også