16.09.2017 15:38 Alder: 7 yrs
Steffen Birkmose

Skrevet af:
Steffen Birkmose

Hvor er Guds kraft henne?

Nogle gange kan det godt føles, som om Guds kraft ikke eksisterer


Jeg var i sommers leder på en musiklejr, hvor jeg skulle holde en bibeltime. Jeg og en anden leder valgte at dele emne, og det blev Guds kraft/magt. På den mest snedige vis fik han mig lokket til at acceptere, at han skulle tale om ”hvem har magten?”, og jeg skulle så tale om ”hvordan ser vi Guds kraft i dag?”. Jeg opdagede det først, da hans bibeltime startede. Tekst for tekst viste han i Bibelen, hvordan Jesus helbreder, har magt over døden, over det onde, over synden osv.

Langt mellem snapsene

Hvor er Guds kraft henne i mit liv? Jeg er pt. færdig med min uddannelse, arbejdsløs og single. Der er et par områder, som jeg synes, Gud godt kunne være tydeligere i! Jeg oplever Gud som en levende Gud og har oplevet konkret vejledning – f.eks. var han meget konkret, da jeg troede, jeg skulle til Aarhus og studere, men han hellere ville have mig til Odense. Jeg kan bare synes, der lidt langt mellem snapsene.

At kigge ud over sin egen næsetip

Heldigt eller Gudfældigt var det, at jeg i løbet af sommeren var blevet mindet om, at hvis jeg vil se Guds kraft tydeligt, så fungerer det ikke for mig at se indad, men at se ud. Når jeg gør det, så ser jeg Guds kraft mange steder og har slet ikke nok plads i denne artikel til at beskrive dem.

I min kirke er der flere nykristne. De er enten kommet til igennem kirken eller på andre underfundige måder. Bl.a. oplevede jeg at møde en af mine tidligere universitetslærere et år efter, jeg havde haft undervisning med ham – i mellemtiden var han blevet kristen.

Jeg kan se Guds kraft, når mine venner får lyst til at fortælle om Jesus til andre, eller bare være noget for andre. Ved kirken vælger nogle unge at sidde flere fredage fra kl. 22-02 og lave bål, servere kaffe og snakke med mennesker, der kommer forbi.

Jeg oplever Guds kraft, når jeg ser, hvor forskellige vi er i kirken, og når en giver en krammer eller gør mig klogere på Gud.

Det var tre eksempler fra min kirke. I min næste Fokus-artikel vil jeg fortsætte ved at se ud over næsetippen, for at se Guds kraft.

 

 


Steffen Birkmose

Skrevet af:
Steffen Birkmose

Lagt på nettet 16.09.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også