04.07.2003 12:00 Alder: 21 yrs
Forfatterprofil

Hvad betyder Trinitatis?

Hvilken betydning har trinitatis søndag og hvorfor taler man om alle de efterfølgende søndage som 1. søndag efter trinitatis osv.? Hvad er trinitatis?


Indrømmet: Det var også en gåde for mig i mange år, så jeg deler gerne svaret med dig.

Trinitatis er latin og betyder treenighed. Trinitatis søndag er søndagen efter pinse. Trinitatis søndag afslutter kirkens festrige halvår med jul, Hellig tre Konger, Påske, Kr. himmelfart og Pinse. I resten af kirkeåret er der ingen fester, men prædiketeksterne og temaerne i kirken fokuserer på det liv vi skal leve.

I Folkekirken har alle søndagene i resten af kirkeåret et nummer, f.eks. 7. søndag efter trinitatis, indtil sidste søndag i kirkeåret. Trinitatis er altså en fejring af den treenige Gud. På dansk har man også kaldt søndagen "hellig trefoldighedsfest".

Ordet treenighed findes ikke i Bibelen, men bibelen viser, at vi møder Gud som én Gud i tre personer. Derudfra har man konstrueret ordet treenighed. Så selvom selve ordet ikke findes i Bibelen, så henter det sit indhold fra Bibelen. Der står meget om Gud som treenig Gud i Kirkens trosbekendelser, særligt den "athanasianske", men også i den apostolske", som du kan se mere om under Troens ABC her på JesusNet.dk.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 04.07.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også