26.02.2001 12:00 Alder: 23 yrs

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Har verden set anderledes ud?

Mange folk påstår at der har været istider og at man før dem kunne gå fra Danmark til England. Nogle mener også at forskellige lande og verdensdele har hængt sammen - det tror jeg ikke på. Har Gud ikke skabt det hele som det er???????

Der er mange ting, som ikke altid har været som de er i dag. Jeg ved ikke, hvorfor du helst vil tro, at intet har ændret sig. Måske er det, fordi du føler, at det rokker ved din tro?

Jeg vil opfordre dig til, at tænke over, hvorfor du tror som du gør. Du ved jo nok, at man engang troede, at Jorden var flad som en pandekage (det tror du vel ikke?) og da de første videnskabsfolk fortalte, at Jorden var rund som en bold, så grinede folk bare og mente, at de var skøre.

Nogen gange er man tilbøjelig til at ville holde fast ved det man altid har troet - det kendte. Men sandheden kan være en anden, og så må man være villig til at ændre hvad man tror på.

Det der nu er vigtigt er, hvem skal man tro på? Der er for eksempel mange, der vil fortælle dig, at vi stammer fra aberne. Det er i modstrid med hvad der står i Bibelen, og jeg vil sige dig, at det skal du ikke tro på. Jeg er overbevist om, at Bibelen kan vi trygt stole på, det er jo Gud vores far, der taler til os. Her fortæller han os, at det er ham der har skabt os som mennesker.

Men tilbage til dit spørgsmål omkring geologi og geografi. Der er faktisk ingen tvivl om, at alle kontinenter engang har hængt sammen som et stort land. Det passer ret fint sammen som brikkerne i et puslespil! Det sjove er, at det også passer sammen med Bibelen, både ved at Syndfloden kan have ændret Jorden meget, men også hvis du nærlæser skabelsesberetningen i første Mosebog, her står der: (1. Mos. 1,9) Gud sagde: "Vandet under himlen skal samle sig på ét sted, så det tørre land kommer til syne!" Altså står der direkte, at først var hele Jorden dækket af vand, så befalede Gud at det skulle samle sig på ét sted, derved kom det tørre land til syne. Når vandet er på ét sted, så må der have været ét land og ét hav dengang.

Så kort fortalt: Nogle gange skal du ændre din tro efter hvad videnskaben siger, andre gange ikke - men Bibelen kan du altid stole på.


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 26.02.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også