06.02.2021 14:31 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Guds gækkebrev

 Hvis Gud skulle skrive et gækkebrev, ville det være lidt anderledes end dem, vi kender 

Gækkebrev

Foto: Nillerdk

Vintergækker, fastelavn – jo: foråret er i hvert fald lidt på vej. For mig er det traditionelt tid for gækkebreve. Du ved, dem der, hvor børn og barnlige sjæle klipper et papir i et fint mønster og sender det som en gåde til en nær bekendt.

Gåden består i, at ens navn kun står som en figur for hvert bogstav i navnet. Det mest kendte er vel: ”Mit navn det står med prikker, pas på, det ikke stikker!” – efterfulgt af det antal prikker, der svarer til ens fornavn.

Hvis modtageren gætter det, skal man til påske give vedkommende et påskeæg. Men da brevet gerne sendes til forældre, bedsteforældre, faddere og andre gode mennesker, så gætter de det naturligvis ikke og skal derfor af med et påskeæg til afsenderen.

Guds navn

Nu sender Gud ikke gækkebreve, men hvis han gjorde, ville det være for at få anledning til at give os noget rigtig godt til påske. Jeg tænker, at det ville være oplagt, at han skrev et af sine navne med blod – fem små dråber blod. Blod er for os tit et tegn på uhygge. Men dybest set er blod jo liv. Uden blod er jeg død. Som Gud selv skriver det i Bibelen: Blod og liv hænger sammen.

De fem dråber? Du har måske gættet det: JESUS.

Jesus gav i påsken sit blod – sit liv – for at vi kunne modtage Guds kærlighed. Det er en længere historie, som du kan høre ved at finde en kirke til påske – enten en fysisk kirke eller en, der sender gudstjenesterne på nettet.

Guds påskeæg

Ægget er et urgammelt symbol på, at livet kan komme ud af noget, der ser helt dødt ud. Jesus døde og blev begravet i en klippegrav. Men kom totalt levende ud igen. Det er det påskeæg, Gud vil give til alle, der kommer til ham og siger, at de gerne satser på, at Gud også staves JESUS. Det giver grund til at feste. Ligesom forår og fastelavnsløjer.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.02.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også