12.01.2022 16:19 Alder: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Gud vender glasset

Det giver mod på det nye år, når man ved, at Gud styrer tiden og dens indhold 

Timeglas

Foto: PxHere

Tidens gang illustreres ofte med et timeglas, hvor det tager en time for sandet at løbe igennem fra den ene beholder til den anden. Gør man det 8.766 gange lige efter hinanden, er der gået et år. 

Set fra det billede, er også det nye år, der ligger foran os, en uendelig række af gentagelser. Og det er sandt, at hvis ikke der sker noget helt vildt, vil det kommende år på rigtig mange måder ligne en gentagelse af det foregående. Lige fra at vi (forhåbentlig) trækker vejret, spiser og sover, tænker og taler osv. og til mere specifikke rutiner – i hjemmet, måske i skolen, på arbejdet, i naturen, på det sportslige område osv. 

Vi vil være sammen med rigtig mange af de samme mennesker som sidste år. Sikkert også opleve mange af de samme følelser omkring dette samvær. Jo, der venter os en masse gentagelser. 

Glæde og frygt 

Måske fylder denne tanke dig med glæde, fordi du kommer fra et rigtig godt år – set med dine øjne. Måske er det lige modsat. Eller typisk vel en blanding af ting, du rigtig gerne vil gentage, og ting, du sagtens kan undvære at møde igen.

Samtidig har mange af os et lidt vildt sted i sindet, der tænker, at det nye år kan bringe noget helt nyt, der vil forandre meget. Det kan være håbet og drømmen om en vildt god forandring – eller angsten for en forfærdelig forandring.

I min lokale avis annoncerer en bedemand: "Det er ikke spørgsmålet, om du dør, men hvornår du dør". Hmm, Det kunne jo blive det kommende år, det bliver min tur … eller en af mine kæres tur … 

Hånden 

Som kristen kan billedet med timeglasset suppleres med, at det er Guds hånd, der vender det. Gud styrer tiden og dens indhold. Ikke på en måde, vi kan forstå. Ikke sådan, at vores valg ikke betyder noget. Men hans kærlighed og styrke er med i det hele. 

Det giver mig mod på det nye år – at det er endnu et år sammen med Gud og Jesus. Om det så bliver i denne verden eller i den kommende, ved jeg ikke. Jeg håber, det bliver i denne verden, for der er mange mennesker, hvis liv jeg gerne vil følge med i. Men jeg prøver at se trygheden i, at skulle mit timeglas gå i stå, så begynder evigheden sammen med Gud og Jesus og en masse dejlige mennesker.

Godt nytår! 


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 12.01.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også