24.07.2023 13:31 Alder: 365 days
Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Gud giver mig ro i hovedet

Der er mange ting, som kan "larme" i vores hoveder i dag, men Gud vil gerne give os ro 

Konfetti

Foto: unsplash.com/@thomasw

Overalt på mine sociale medier er der her om sommeren billeder og videoer af mennesker, som er på festivaler, hører god musik, drikker øl, shots og shakere. Udefra ser det ud, som om livet ikke handler om andet end at blive fuld til lyden af høj musik.

Mit hoved larmede

Nu bevæger jeg mig måske ud på usikker grund. Et sted, hvor det med god sandsynlighed ikke er mig, der har mest erfaring, men hvordan har man det efter flere dage med fester, høj musik og – hvis jeg må komme med min fordom – en god del alkohol?

Det tætteste, jeg kommer på sådan en følelse, må være efter, jeg havde kørt studenterkørsel i to dage og havde rungende tinnitus i flere uger efter – eller okay i hvert fald et par dage. Mit hoved larmede – efter nogle gode dage jo, jo – men på grund af larmen havde jeg faktisk rigtig svært ved at finde ro bagefter.

Larmende uro

Der er mange ting, som kan "larme" i vores hoveder i dag. Jeg tror, tømmermænd er en af mange, for slet ikke at nævne sociale medier …

Men hvad gør al den larm godt for? Hvad er det egentlig, jeg sidder tilbage med? Andet end ubehag og dårligt selvværd?

Jeg kan rammes af en larmende uro, som jeg ikke kan finde kuren imod. En uro, som ofte er baseret på bekymringer. Bekymringer, som sjældent går væk af sig selv eller af, at jeg bestiller en gang junkfood og tænder for Netflix. Det kan måske aflede mig i en rum tid, men kun indtil jeg slukker igen.

Mange gange kan det faktisk lykkes mig at overdøve mit "larmende" hoved med en anden slags larm. Det er bare ikke det, der virker for mig.

Gud vil guide

Den bedste måde til at få ro i hovedet er for mig at lægge alt mit tankemylder og mine bekymringer over til Gud. Det er ikke alting, han fjerner med det samme. Ja faktisk tror jeg ikke, der er ret mange ting, han fjerner med det samme. Til gengæld tror jeg, at hvis jeg lytter til ham, når jeg har lagt alle mine bekymringer over til ham, vil han guide mig igennem det.

Der står i en ældre udgave af Bibelen: "Vælt din vej på Herren, stol på ham, så griber han ind" (Salmernes Bog 37,5 – autoriseret oversættelse fra 1933) – altså sagt med andre ord: Kast dine bekymringer over på Gud, stol på ham, han hjælper dig. Jeg kan enormt godt lide det her vers, fordi Gud er ligeglad med, hvordan han får mine bekymringer, jeg må vælte dem over på ham.

For mig virker det ofte at "vælte min vej" over på Gud – har du prøvet det?


Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Lagt på nettet 24.07.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også