15.04.2009 12:00 Alder: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Første Bøgedag

I vores familie har vi en særlig oplevelse hvert forår. Det er den dag, der bli´r vores "første bøgedag". Det er den dag, vi for første gang det år føler et nyudsprunget bøgeblad mellem vore fingre. I år skete det første Påskedag. Bøgen sprang ud, lige som Jesus sprang ud af graven.

Bøgeblade

Egentlig er vores "første bøgedag" uden betydning: bøgeskoven springer ud, hvadenten vi ser det eller ej. Og de første bøgegrene kan nemt være sprunget ud længe før, vi opdager det. Så bøgen springer selv ud - uden os! Men for os er det af stor betydning: Nu er det virkelig blevet forår! Nu har vi set tegnet på livet og solen og varmen!

Sprang ud af graven

Det er på samme måde med Jesus. Nu var det tilfældigt, at det lige var Påskedag, der blev vores "første bøgedag" i år. Men det er da nærliggende at drage en parallel: Jesus stod op af graven Påskemorgen. Uanset om noget menneske så ham eller ej. Ligesom bøgeskoven springer ud med eller uden tilskuere. Men for det enkelte menneske skulle der gerne komme en "første påskedag": Den dag, hvor det virkelig går op for mig, at Jesus virkelig er opstået! At han så virkelig er Guds Søn! At han så virkelig talte sandt! At han så virkelig kan give mig evigt liv! Jesus er opstået, uanset om jeg tror det eller ej. Men for mig gør det en verden til forskel, om jeg tror på det eller ej.

Anden påskedag - igen

Dagen efter Påskedag kalder vi "anden påskedag". I kirken er teksten her om de to disciple, der påskedag går hjem fra Jerusalem – forvirrede og skuffede, fordi Jesus var død og alting bare havde været en lyserød drøm.

Og så kommer Jesus (på en måde, så de ikke genkender ham med det samme) og fortæller ud fra Bibelen om, hvorfor Jesus nødvendigvis er stået op af graven. Og så "brænder deres hjerter", står der: troen flammer op i dem! Og så kan de til sidst se, at det er Jesus!

Det blev "første påskedag" for dem! Men senere i livet kan de nemt have fået brug for at få genopflammet hjertet! Det har jeg i hvert fald. Jeg har brug for at min tro ind imellem flammer op igen. At det bli´r "anden påskedag" (eller måske 235. påskedag) i mit liv: at jeg får fornyet troen på at Jesus er opstået fra de døde!

Bøgegrene og Dannebrog

De to ting siger for mig: "konfirmationsfest!" Og i hvert fald skal mange teenagere snart konfirmeres (eller er måske allerede blevet det). Konfirmationen er en ordning, der netop lægger op til at de unge får en "anden påskedag" (eller måske "første påskedag"?) i deres hjerte!

Det, vil jeg bede Gud om, må ske for rigtig mange konfirmander (og andre) i dette forår!

Glædeligt, bøgeligt forår!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 15.04.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også