12.10.2023 10:18 Alder: 282 days
Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Et mere nuanceret billede på tilværelsen

Når vi oplever nye ting og taler med mennesker, hvis livserfaring ligger langt fra vores egen, så bliver vores horisont udvidet på flere parametre 

Mennesker, der snakker omkring et bål

Foto: unsplash.com/@mikejerskine

Litteratur, rejser, film, uddannelse og ikke mindst samtaler. Disse ting har alle sammen det til fælles, at de er med til at udvide vores horisont i livet. Det kan være socialt, kulturelt eller åndeligt.

Og jeg tror, at det kan være sundt at blive udfordret på den måde, man lever sit liv: at møde nogle anderledestænkende, nogen, der har haft oplevelser, som jeg ikke selv har. Det kan hjælpe os til at få et mere nuanceret billede på tilværelsen og skabe forståelse for andres valg og måder at leve livet på.

Tendens til at reducere Gud

Som kristen oplever jeg, at jeg har en tendens til at reducere Gud til mine egne oplevelser og erfaringer med ham. Gud er ikke større end det, jeg har oplevet med ham. Men når den tankegang får plads, så giver jeg ikke Gud den ære, som han fortjener. Så bliver Gud pludselig meget lille.

Når jeg læser i Bibelen, kan jeg læse om Guds store mirakler. Nogle af dem har jeg ikke oplevet på egen krop, og derfor minder bibellæsningen mig om, at Gud kan arbejde på måder, som jeg ikke har set eller oplevet, og som jeg måske aldrig kommer til at opleve.

At lære Gud bedre at kende

Derudover minder det mig om vigtigheden i at dele historier og vidnesbyrd om Gud med hinanden. Når vi deler, så lærer vi Gud bedre at kende. Og vi lærer, at Gud også kan handle på måder, som vi måske ikke havde forestillet os.

Derfor tror jeg, at det er vigtigt at være i et fællesskab, hvor oplevelser med Gud bliver delt. Hvor vi sammen kan gå på opdagelse i vores søgen efter at lære Gud bedre at kende. Og formentlig få oplevelsen af at blive bragt tættere på Gud. Forhåbentlig vil du, som måske endnu ikke har haft en oplevelse med Gud, også opleve, at du lærer Gud bedre at kende, hvis du søger det.


Andreas Kiel Svejgaard

Skrevet af:
Andreas Kiel Svejgaard

Lagt på nettet 12.10.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også