13.03.2022 13:37 Alder: 2 yrs
Robert Thun Svendsen

Skrevet af:
Robert Thun Svendsen

Den altseende julemand

Gud ser alt. Det kan både være skræmmende og betryggende, men ligemeget, hvad det vækker i os, tror jeg på, at Gud bare ønsker at være sammen med os

Julemanden i sin kane

Ill.: mohamed hassan from PxHere

"Gud er bare sådan en julemand, der sidder og holder øje med, hvad jeg gør, og om jeg skal på den slemme liste eller den gode liste."

Den sætning mødte jeg for ikke så længe siden, da jeg snakkede med en mand om tro – om, hvad han troede på, og hvad jeg troede på.

"Den altseende julemand" var det billede, han havde af de kristnes Gud. Og han er ikke alene. Jeg har mødt flere, der har et billede af Gud, der minder meget om det. Jeg tror ikke, det er et billede, som mennesker fuldstændigt selv har fundet på – for nylig sad jeg til et møde, hvor manden på talerstolen fik sagt: "...og Gud holder øje med dig."

Så er det måske ikke så underligt, hvis mennesker opfatter Gud som én, der bare sidder og holder øje med, hvad vi gør og bedømmer vores handlinger.

Jeg har også mødt en del mennesker, der mener noget i stil med, at det vigtigste i kristendommen er det med, at vi skal elske vores næste – næstekærligheden er det, der er værd at tage med fra kristendommen. Den her altseende Gud, ham må vi gerne holde for os selv.

Gud vil være sammen med os

Jeg tror, det er sandt, at Gud ved, hvad jeg går og foretager mig – så jeg kan egentligt godt forstå, hvis nogle har fået det indtryk, at "Gud holder øje med dig."

Men jeg tror bare, der er noget enormt vigtigt, der må komme efter sætningen "Gud holder øje med dig og ved alt, hvad du har gjort." For hvis den sætning skal give mening i forhold til den Gud, som Bibelen beskriver, så tror jeg, vi simpelthen er nødt til at tilføje: "Og han vil gerne være sammen med dig alligevel!"

Gud ved nemlig alt, hvad jeg går og laver, og selvom han ved det, så vil han så enormt gerne være sammen med mig. Og lige præcis dét, tror jeg, er én af de allervigtigste ting i kristendommen – Gud vil gerne være sammen med mig (og dig), også selvom han allerede ved alt det, som jeg måske forsøger at skjule for alle andre mennesker.

Jeg tror faktisk, det er vigtigere end budskabet om, hvordan jeg skal behandle andre mennesker (det er også enormt vigtigt – det er ikke det, jeg siger) men jeg tror faktisk, ét af Bibelens hovedbudskaber er, at Gud gerne vil være sammen med dig.

Jeg tror aldrig, jeg kan gøre noget for, at Gud skifter holdning til, hvorvidt han gerne vil være sammen med mig – for det vil han virkelig gerne. Men det er jo bare, hvad jeg tror – hvad tror du? Vil Gud, der ved alt, hvad du har gjort, gerne være sammen med dig?


Robert Thun Svendsen

Skrevet af:
Robert Thun Svendsen

Lagt på nettet 13.03.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også