24.06.2013 12:00 Alder: 11 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

De 4 dårligste scoresætninger

Det handler om at score kærligheden. Nettet og de mere kulørte blade er fulde af overskrifter om scoretricks. Og det ser ud til at vi også har det på samme måde med Gud: Hvordan scorer jeg Gud?

Score

At score kommer egentlig fra sportsverdenen, hvor det handler om at lave mål, tage point og vinde trofæet. Og det begreb har vi så ført ind i kærlighedens verden, hvor det også er blevet til, at vi skal tage point og vinde i konkurrencen om den udkårne. Det giver jo også god mening - så længe vi ikke gør hinanden til vandrepokaler.

Uopnåelig kærlighed

Men hvad med Gud? Skal han også scores? Kan vi også vinde hans gunst ved at score tilstrækkeligt med point? Det er i hvert fald en meget almindelig tilgang til Gud, at vi skal gøre os fortjente til hans anerkendelse. Problemet er bare, at det virker ikke.

Her er de 4 dårligste scoresætninger vi bruger over for Gud:

- Jeg er god nok på bunden

- Jeg gør det så godt jeg kan

- Jeg er ikke værre end andre

- Jeg vil gøre alt for dig

Desværre går vi helt galt i byen på den måde. Det er muligt, at vi selv tror på det (i vores mest optimistiske øjeblikke). Men Gud gennemskuer os og ved, at det holder ikke. Det er netop på bunden jeg ikke er god nok. Jeg kan aldrig gøre det godt nok i forhold til Guds standard. Jeg er præcis lige så slem som alle andre. Jeg kan netop ikke gøre alt for Gud.

Men Gud scorer

Gud kan ikke scores. Vi vil aldrig kunne matche ham. Han er uopnåelig. Det er så til gengæld heller ikke nødvendigt. For Gud kan score os! Og det er noget helt andet. Hans bedste scoresætninger lyder:

- Jeg elsker dig som du er

- Jeg tilgiver dig alle dine fejl

- Jeg har gjort alt for dig

- Jeg giver dig evigt liv

Så spørgsmålet er ikke om du kan score Gud, men om Gud får lov at score dig. 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 24.06.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også