03.06.2019 14:33 Alder: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Dåben er et åndeligt drop

Når man får en kristen dåb, får man lagt et drop med velsignelse og et åndeligt liv


Det vinder mere og mere frem, at en kirke tilbyder "drop in-dåb". Det vil sige, at man bare møder op i kirken en ganske almindelig eftermiddag og medbringer den nødvendige dokumentation for, at man er den, man er. Så får man en samtale med en præst, og hvis den samtale ender med, at man gerne vil døbes – ja, så bliver man døbt.

For en del voksne kan det måske være flovt eller uoverskueligt at skulle stå til en søndagsgudstjeneste, hvor alle ser, at jeg voksne menneske nu bliver døbt. Her kan det måske være lettere at tage en drop in-dåb.

Der er nok både fordele og ulemper ved den måde at gøre det på. Men da dåben er noget helt afgørende i forholdet mellem Gud og et menneske, er den vigtig at forholde sig til.

Enhver dåb er en drop ind – dåb

Min far-humor har arbejdet med det engelske begreb "drop in". Hvis vi gør det dansk og siger "drop ind", så er vi på hospitalet, hvor man kan få sat et drop ind i en blodåre, så man får blod eller saltvand, eller hvad man nu behøver, direkte ind i kroppen.

Ved en kristen dåb får man faktisk lagt et åndeligt drop ind. Bibelen beskriver det både som en fødsel, som en hjertetransplantation og som en indgydelse af Helligånden i mit inderste. Man får lagt et drop ind, der giver åndeligt liv og velsignelse.

Hvis man vil, kan man desværre beslutte at gå bort fra Gud. Så rives droppet ud, så det ikke længere kan give en noget. Men hvis man bliver i kontakt med droppet, så har man en direkte adgang til hele Guds åndelige velsignelse.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 03.06.2019

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også