06.12.2016 09:34 Alder: 8 yrs

Bliv ikke færdig!

Vi ser forskellige pointer på forskellige tidspunkter af vores liv, og vi bliver forhåbentligt aldrig færdige med at lære.


Eventyrlig

To fortællinger i én

Har du prøvet at se en Disney-film sammen med et barn? Hvis ja, så har du måske oplevet, at I griner på forskellige tidspunkter. Det kan skyldes, at I i virkeligheden ser to forskellige film, selvom I sidder foran den samme skærm.

Hvor barnet ser en film om en hund og en ræv, der kan tale, ser du måske en film om venskab på trods af forskellighed og på trods af, hvad samfundet siger, at man skal mene om hinanden. Eller måske griner barnet, fordi snemanden Olaf både kan synge og danse, selvom han er en snemand. Du griner måske, fordi det er ironisk, at han synger om, hvor meget han glæder sig til sommer.

Nyt liv i gamle fortællinger

Man kan godt sige, at Bibelen har den sammen effekt. Vi får noget forskelligt ud af at læse eller høre om Bibelen, alt efter hvor vi er i vores liv. Tidligt i livet kan det være, at fortællingen om Moses bare handler om en mand, der kunne løfte sin stav og dele et hav i to. Senere i livet kan det være, at fortællingen handler om, at hvis Gud kunne bruge én som Moses, selvom han var usikker på sig selv og havde dummet sig mange gange i livet, så kan Gud også bruge mig. Eller måske en dag handler fortællingen om, at Jesus ligesom Moses vil føre os hen, der hvor vi hører hjemme. Eller noget helt fjerde.

En fortælling der aldrig slutter

Vores liv udvikler sig hele tiden i en eller anden retning. Vi bliver ældre, får flere erfaringer og står i nye udfordringer; Derfor har bibelen også hele tiden noget nyt at sige os. Hvis vi stopper med at læse i Bibelen og forholde os til dens budskaber efter første gang, vi hører dem, så går vi glip af en masse pointer. Det betyder ikke, at man skal nå til et vist niveau af forståelse, før man har læst Bibelen ”rigtigt”. Tværtimod – det ville være lige så fjollet, som hvis man sagde til et barn, at de ikke har set en Disney-film rigtigt, før de forstår det psykologiske og samfundsmæssige budskab bag.

Nej, grunden til, at vi skal læse mere i Bibelen er ikke for at nå frem til den rigtige forståelse, men fordi Bibelen altid har mere til os. Derfor må vi aldrig ”blive færdige” med at læse i Bibelen.

 

Skrevet af:

Cecilie Sønderby Christensen


Lagt på nettet 06.12.2016

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også