12.01.2022 14:02 Alder: 3 yrs

Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Begyndelsen og enden er alfa og omega

Jesus ønsker at være sammen med os i begyndelsen og ved slutningen af vores liv. Han ønsker, at vi skal følges med ham på hele vandringen mellem de to yderpunkter 

Glasmosaik

https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Nheyob

Når vi siger, at noget er alfa og omega, mener vi, at det er det vigtigste, det essentielle, det vi aldrig kunne eller ville undvære. Alfa er det første og omega det sidste bogstav i det græske alfabet. 

Jesus siger om sig selv, at han er "Alfa og omega, begyndelsen og enden." Det betyder, at han er det første og det sidste. Han dækker det hele, han er med hele vejen. 

Mellem to punkter 

Vores liv har masser af begyndelser: forhåbentligt de gode fyldt af håb, energi og ideer. Der er også de dårlige: Ting, vi tvinges ud i, fejltagelser eller begyndelser, der udspringer af fravær af bedre alternativer. Der er også slutningerne – de gode, tilfredsstillende og afklarede. Og der er de halvhjertede, uønskede, smertefulde og måske lidt uværdige. 

Og så er der vandringerne mellem de to punkter: Vi kan opleve områder og forløb i vores liv, der er både tilfredsstillende, hårde, givende, slidsomme, inspirerende såvel som grå og trælse. 

Han er vejen 

Jesus siger om sig selv, at han var der fra begyndelsen. Alt det, vi ikke vidste om dette eller hint, det vidste han. Det var i hans hånd. Han kommer ikke først ind i verden, når vi beder til ham eller tror på ham – han var der fra starten. 

Når vandringen med jobbet, livet, helbredet eller ægteskabet bliver hård, så er han der allerede. For han er vejen. Når vi når til vejs ende af det, vi har mellem vores hænder, så er han også der, kærligere og mere magtfuld end nogensinde. 

Jeg vil opfordre dig til at bede ham, med ærlige og ligefremme ord, fortælle, hvor på vandringen du er, og hvad der fylder dit sind. Og så have sjælens ører åbne og lytte efter, hvad han svarer dig. 


Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Lagt på nettet 12.01.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også