23.02.2011 12:00 Alder: 13 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Bed for alt

Vi synger i en dansk salme: "Kæmp for alt, hvad du har kært! Dø, om så det gælder!" Denne verslinie ser vi udfolde sig i grusomme amatøroptagelser af unge afrikaneres kamp mod diktatoriske regimer. En kamp for frihed og fremtid. En kamp for retfærdighed og demokrati. En kamp med livet som indsats. Vi kan støtte ved at bede.

Bededag

Foto: Jesper Noer

Hvor jeg dog godt forstår de mennesker. Og hvor jeg håber at det lykkes for dem. Jeg bli'r så taknemmelig for friheden og demokratiet i Danmark, når jeg hører om de forhold de har levet og lidt under så længe.

Støtte

Hvad kan du og jeg gøre for dem? Ja, vi kan bede for dem. Og vores regering kan prøve at støtte på det udenrigspolitiske plan. Jeg skal ikke kloge mig på det storpolitiske spil. Det er så dybt indviklet og med så mange skjulte dagsordener, at det vist kræver eksperter. Det viser sig vel blandt andet i, at regimer, som vesten ellers har støttet ud fra en tankegang om at det mindre onde trods alt er bedre end det større onde, fra dag til dag oplever at deres vestlige "brødre" kapper forbindelserne og forbereder sig til begravelse!

Men jeg vil til gengæld gerne kloge mig lidt i det med, hvad vi kan bede om.

Første trin

Vi kan bede om, at de må komme igennem med første trin i processen. At regimet må falde. At det må gå, som det allerede er gået flere steder, hvor magtunderlaget er smuldret under diktatoren, så militæret har svigtet ham. Derved undgås en forfærdelig blodig konfrontation. Og derved sikres sejren, så oprøret ikke kvæles i blodbad og efterfølgende politiske udrensninger. Lad os bede om at det må lykkes og lykkes på en forholdsvis fredelig måde.

Andet trin

Lad os også allerede nu bede om at næste trin også må lykkes. For ét er at vælte en diktator. Noget ganske andet er at få indført demokrati. Det minder mig slående om der, hvor Jesus underviser i dæmonbesættelse: Hvis en person er besat af en dæmon, er første trin at uddrive dæmonen. Når det er sket, kommer det altafgørende trin to: at få en god Ånd ind i stedet for. Hvis det ikke sker, er mennesket som et tomt hus, siger Jesus. Og i dette tomme hus kan der let flytte en eller flere dæmoner ind igen. Og så kan det sidste blive endnu værre end det første!

Disse lande, der får væltet en diktator, er som tomme huse. Mange af de unge på gaderne ønsker brændende at en demokratisk og frihedselskende og retfærdig Ånd skal flytte ind. Og gid det må ske. Men der står desværre så mange dæmoner på spring for i stedet at overtage styret. Det kan være at militæret, der nu måske fremstår som redningsmanden, selv går ind og danner en diktatorisk militærjunta. Det kan være at ekstremt fundamentalistiske religiøse kræfter får magten og danner et religiøst baseret totaldiktatur uden nogen form for demokrati eller frihed. Eller trin 2 består i en velment, men uduelig regering, der om kort tid væltes af en af de to dæmoner - eller måske en helt tredje, for eksempel en gennemkorrupt regering, der ved valgsvindel og udrensning af politiske modstandere efterhånden udvikler sig til det samme, som man nu er kommet af med.

Lad os bede om, at det gode må ske! At menneskenes hjerter må være åbne for at Guds gode vilje kan ske. Og lad os bede for de kristne i disse lande: i krisetider er minoriteter altid ekstra udsat!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 23.02.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også