14.08.2013 12:00 Alder: 11 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Alt eller intet

Jeg mødte forleden en som var overbevist om, at Gud kun viser nåde imod dem som overholder Jesu bud. At Guds nåde er betinget af, at vi viser vores gode vilje. Det lyder også meget rimeligt. Og pænt logisk. Men det er en djævelsk løgn.

100 percent

De religiøse ledere på Jesu tid var eksperter i denne fromme handelstaktik: Jeg overholder (med Guds hjælp) en bestemt række bud og så tilgiver Gud mig for det som jeg ikke magter. Jeg gør mit og Gud lægger sit til og tilsammen når vi hele vejen. En meget sympatisk tanke om åndeligt samarbejde mellem Gud og mennesker. Men uha hvor er det bare ikke sådan. Jesus kom netop til jorden for at gøre op med den idé, at Guds nåde kan vi handle os til.

Alt eller intet

Det ville egentlig være rart for vores selvfølelse, hvis vi havde lidt at byde ind med i forholdet til Gud. Hvis vi kun havde brug for Guds nåde over den del af vores liv som vi ikke lykkes så godt med.

Men når vi tænker sådan, så afslører det for det første, at vi ikke har forstået Guds hellighed og for det andet, at vi lukker øjnene for vores egen syndighed.

At Gud er hellig betyder, at Gud er 100% i alt hvad han er og gør. Jesus ligeså. Der er ingen lappeløsninger i Guds rige. Der er ingen kompromiser eller joint-venture kontrakter. Enten er det helt og holdent Gud, der tager sig af min frelse. Eller også må jeg klare det selv.

De samme 100% kan sættes på min syndighed. Synd er ikke noget jeg gør en gang imellem. Eller noget der kun forstyrrer i en del af mit liv. Stillet over for Guds ultimative standard-krav, så er jeg en synder helt igennem. Synden er en virus som gennemsyrer alt hvad jeg siger, tænker og gør.

100% frelse

Derfor har jeg brug for en frelse, der 100% sætter mit eget liv ud af spil samtidig med at den imødekommer Guds hellighed 100%. Og det er lige præcis det Jesus gør med sin død, som er 100% for min skyld.

Og alt hvad jeg kan gøre af godt må jeg så gøre i ren taknemlighed over denne 100% gratis frelse. Aldrig som betaling eller betingelse for Guds nåde.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 14.08.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også