27.07.2011 12:00 Alder: 11 yrs
Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Vogt dig for efterligninger

Vandet er menneskets bedste ven og samtidig en af dets største fjender. Vandet er en forudsætning for alt liv. Men det samme vand, som giver os liv, kan også blive vores død.

Bibelen er fyldt med beretninger om vand. Nogle beretninger beskriver død og ødelæggelse, men der er også andre beretninger, som bringer liv og vækst.

En kilde til evigt liv

Ny Testamente fortæller, at Jesus var i Samaria. Her mødte han en kvinde, som var taget uden for byen for at hente vand ved den lokale brønd. Kvinden hørte mildest talt ikke til en af byens mest respekterede borgere. Tværtimod gik hun på omgang mellem forskellige mænd og var nu i gang med den femte af slagsen.

Til hende og til os siger Jesus: "Enhver som drikker af dette vand, skal tørste igen. Men den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv" (Joh 4, 13-14).

Det himmelske vandværk

Drikker du af vandet fra det lokale vandværk bliver du tørstig igen. Bliver du overrasket af en tsunami, risikerer du at drukne. Drikker du derimod af livets vand, som Jesus vil give dig gennem sit ord, vil du i al evighed ikke tørste! Vandet kommer nemlig fra det himmelske vandværk. Det kommer fra Guds livgivende kilde. En kilde som hverken bringer død eller ødelæggelse, men fører dig til evigt liv.

Derfor er det vigtigt, at du holder dig til denne kilde og vogter dig for alle andre efterligninger. Der er nemlig masser af efterligninger på markedet, som enten lover dig guld og grønne skove eller fører dig i druknedøden. Herre, hjælp os til at finde tidspunkter, hvor vi øser af det livets vand, du har givet os i Bibelen, og vogt os fra at slukke vores tørst i noget der ligner, men ikke er livets vand.


Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Lagt på nettet 27.07.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også