06.12.2006 12:00 Alder: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Skøjtebanedrømme

Vejle er et af de få steder i landet (siger de i hvert fald selv) hvor man har en kunstig udendørs skøjtebane i gå-gade-miljøet. Man fryser simpelthen et rimelig stort soppebassin til og lejer skøjter ud fra de opstillede containere. Men det koster dyrt at opretholde illusionen om en frostkold vinter når temperaturen er 12 grader og is er en by i Sibirien.

Bjørn på skøjter

Problemet i år er den varme december, der dels gør den i forvejen høje elregning meget højere – og dels efterlader et lag vand ovenpå den kunstige is. Så man skal helst have regnbukser på, hvis man skulle falde på halen! Men ellers er det et udmærket tiltag, som vi i vores familie også har benyttet os af.

Men det bliver i år tydeligt, hvor kostbart det er at opretholde en kunstig issø.

Og det har fået mig til at tænke på, hvor kostbart det kan være at opretholde andre kunstige ting i denne december måned. Den idylliske drøm om en tilfrosset sø med masser af skøjtende glade mennesker kan koste strøm at ”opfylde” i en måned med 12 plus-grader om dagen. Og den idylliske drøm om en jul, der giver os en dyb glæde og fred. kan koste utrolig megen energi at ”opfylde” hvis vores liv ellers slet ikke er præget af glæde og fred. Mange danskere har denne drøm og sætter utrolige mængder af penge og stress og forventninger og spændinger ind på at det skal lykkes.

Men skal man tro samfundsforskerne, så får rigtig mange danskere ikke en rigtig glædelig jul. De ender måske med at sidde tilbage med samme fornemmelse som en skøjteløber, der lander på halen i Vejles ”issø” uden regnbukser! For dybest set kommer denne dybe glæde og fred kun, hvis det sker på naturlig vis.

Hvad er naturlig vis? At lade Gud få lov til at fortælle julens budskab for os igen! Alt andet kan være rigtig udmærket: fester og gaver og lys og mad og familiehygge og … Men det er Guds budskab, der skal bære. Og hvis det først er sådan, så kan man opleve det fantastiske, at julen ikke kræver energi – men giver energi!

Vejles issø kan højst opnå ikke at kræve energi (nemlig i godt frostvejr) – Guds jul kan ligefrem give energi!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.12.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også