14.01.2009 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Heinrich Pedersen

X-faktoren

Sidste år lagde tv-programmet X-faktor gaderne øde, og i disse dage ruller anden omgang over skærmen. Begrebet X-faktor refererer til det, der gør den store forskel mellem en acceptabel sanger og den helt store stjerne.

X-factor

Vandpost i Nepal

Der snakkes også om Jesus, når kvinderne mødes ved den fælles vandpost for at hente vand, vaske tøj eller bade. Motiv fra Nepal.

For nylig læste jeg en bog, hvor en Philippinsk kristen gjorde opmærksom på, at X-faktor også kan være Kristus-faktoren. Det kan det, fordi det græske bogstav Chi, der er det første bogstav i "Kristus", netop på græsk skrives som et X.

Dermed får begrebet X-faktor en anden betydning. Så er det ikke længere en ubekendt faktor. Den har åbenbaret sig i Kristus. Men det er stadig en usynlig faktor, der udgør en stor forskel i menneskers liv. Denne X-faktor, Kristus-faktoren, betyder, at mennesker får et nyt liv. Det er måske ikke så synligt i Danmark, som det er i lande, hvor kristne lever blandt mennesker af anden tro.

Ved vandhanen

Da vi boede i Nepal var det tydeligt for alle, når et menneske ?k denne X-faktor i sit liv. Var det en mand, der før havde drukket og røget alle familiens penge op, og måske været voldelig over for både kone og børn, så blev han forvandlet af X-faktoren. Som kristen drak og røg han ikke og han slog heller ikke konen og børnene.

Var det en kvinde, der måske var meget undertrykt og aldrig sagde noget, kunne hun være som forvandlet. Hun havde noget at fortælle, når hum mødtes med andre kvinder.

I Nepal udgør den lokale vandhane et mødested for kvinder. I bjergene er der ikke ret mange huse, der har indlagt vand, og ofte skal vandet hentes langt borte ved en fælles vandhane. Ud over at hente vand vaskes der også tøj og bades ved vandposten.

Sladrer om Jesus

Ved vandposten bliver der sikkert snakket meget om, hvad der sker i landsbyen.

Kvinderne sladrer også om Jesus, når de mødes. Det kan være, de fortæller om noget, der er sagt til en gudstjeneste, eller noget om, at de har mødt Jesus i en drøm, eller at nogen har oplevet at blive rask, fordi der blev bedt for dem i Jesu navn.

Disse kvinder har ikke mødt Jesus, som dengang han gik rundt i Israel, men Jesus er alligevel en realitet i deres liv, han er X-faktoren, der gør deres liv værd at leve.


Skrevet af:
Heinrich Pedersen

Lagt på nettet 14.01.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også