29.11.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Når Jesus kommer

2. søndag i advent: Kaj Munk fortæller om en herlig sommermorgen, hvor han står i sin præstegårdshave og hører en mærkelig lyd. Mon det er Kristus, som kommer tilbage? tænker han. Senere viser det sig, at han tog fejl. Det var redningsvæsenet, som havde fyret en raket af i forbindelse men en øvelse. Sikken pinlig fejltalelse! Nej, slet ikke!

Prædiken intro 100px

2. søndag i advent: Kaj Munk fortæller om en herlig sommermorgen, hvor han står i sin præstegårdshave og hører en mærkelig lyd. Mon det er Kristus, som kommer tilbage? tænker han. Senere viser det sig, at han tog fejl. Det var redningsvæsenet, som havde fyret en raket af i forbindelse men en øvelse.

Pinlig fejltagelse?

Sikken pinlig fejltalelse! Nej, slet ikke! Kaj Munk kunne bare ikke lade være med at glæde sig. Tanken om at Jesus kommer tilbage var altså den første, der slog ham, og han kunne ikke forestille sig noget bedre og større sådan en herlig sommermorgen!

Har vi det sådan? Glæder vi os til at han kommer? Er vi parate til at møde ham?

Det er spørgsmålet, som møder os anden søndag i advent, hvor vi hører om Jesu genkomst, og hvor vi bliver advaret imod at blive sløve. Mange tænker med gru på dommens dag, men for den, som tror på Kristus, er det anderledes. Han kan løfte sit hoved og se dommen i møde med forventning. Han ved jo, hvem det er, der kommer! Han som elsker os så højt, så han var villig til at dø for vores frelses skyld!

Du kan høre mere om dette i kirken 2. søndag i advent, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kapitel 21, vers 25-36


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også