01.11.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Forfatterprofil

Op og ned

Søndag 7. nov: Hvis man vil frem i verden, gælder det om at have spidse albuer. Det gælder om at være rig og ikke spekulere for meget på, hvad andre har brug for. Det er almindelig logik og til at forstå. Men det er også stik imod det, som Gud ønsker med os mennesker.

Prædiken intro 100px

Søndag 7. nov: Hvis man vil frem i verden, gælder det om at have spidse albuer. Det gælder om at være rig og ikke spekulere for meget på, hvad andre har brug for.

Det er almindelig logik og til at forstå. Men det er også stik imod det, som Gud ønsker med os mennesker.

Jesus, Guds søn, vendte op og ned på det hele. Han sagde f.eks. engang: "Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres."

Det betyder, at de, der synes, de ikke har noget at prale af, specielt ikke over for Gud – de, som er fattige i ånden - dem var Jesus kommet for at give det allerstørste, nemlig Himmeriget: Evigt liv, hvor alt er godt.

Jesus sagde også: "Salige er de barmhjertige" og "de, som stifter, fred". Jesus siger, at lykken ikke kommer af at mase sig frem, måske endda på andres bekostning.

Nej, den, der i sidste ende er virkeligt lykkelig eller salig, det er den, der hjælper andre, og som prøver at skabe fred, hvor der er optræk til konflikter.

Vil du også vende op og ned på dine prioriteringer?

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet kap 5, vers 1-12


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også