16.12.2001 12:00 Alder: 16 yrs

Skrevet af:
Ditte Olsen

Den bedste rådgivning

For et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste
(Esajas' Bog 9,5)

Et barn blev født julenat. Et barn som kan være vores rådgiver i alle livets spørgsmål og i forholdet til Gud. Jesus er den bedste rådgiver, vi kan ønske os i livet. Underfuld er oprindelig et ord for sig selv, som betyder, at han er et under, noget helt særligt og enestående i menneskeslægten. At han blev født af en jomfru, var et under.

16

For et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Man skal kalde ham Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader, Freds Fyrste

(Esajas' Bog 9,5)


Vinder du den store gevinst i lotto eller tips, får du tilbudt en rådgiver, som kan hjælpe dig med at placere pengene mest hensigtsmæssigt. Mange mennesker gør brug af bankrådgivere, socialrådgivere eller anden rådgivning, når det gælder de store beslutninger i livet som huskøb, ægteskab, jura eller andre ting, som vi almindelige mennesker ikke har så meget forstand på.Vi gør brug af ekspertbistand, når tingene bliver så komplicerede, at vi ikke umiddelbart kan overskue dem. Men hvad med selve livet? Og gudsforholdet? Har vi fuldt check på det?


Et barn blev født julenat. Et barn som kan være vores rådgiver i alle livets spørgsmål og i forholdet til Gud.


Jesus er den bedste rådgiver, vi kan ønske os i livet. Underfuld er oprindelig et ord for sig selv, som betyder, at han er et under, noget helt særligt og enestående i menneskeslægten. At han blev født af en jomfru, var et under.


Han har forstand på alt, for han er jo selv Vældig Gud og Evigheds Fader. Jesus var hos Gud, da verden blev skabt, og han har en fars omsorg for os og vil derfor naturligvis rådgive os til det bedste.Det sidste navn, han har, er Freds Fyrste. Han har skabt fred mellem os og Gud. Englene sagde det til hyrderne på Bethlehems marker: »Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!« (Lukasevangeliet 2,14).


Jesus er fyrste over et evigt fredsrige. Han har skabt harmoni i vores gudsforhold, og han vil give os fred i hjertet. Vi synger det i en af vores julesalmer: »Fred over jorden! Menneske fryd dig, os er en evig frelser født«Lad os glæde os over det lys, vi i dag har fået over julens budskab: at Gud har givet Jesus til os, så vi kan få den bedste rådgivning i alle spørgsmål både vedrørende vores menneskeliv og vores guds liv.


Skrevet af:
Ditte Olsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også