23.01.2020 11:27 Alder: 4 yrs
Kategori: jn-svar

Skrevet af:
Steen Frøjk Søvndal

Kommer vi op til Jesus med det samme?

Kommer vi op til Jesus med det samme efter døden?


Svar:

Det er rigtig skønt at høre fra dig med dit spørgsmål, og jeg glæder mig over, at du både er kristen og videbegærlig for at få mere indsigt i troens rige hemmeligheder.

Dit spørgsmål omkring døden og ”mellemtilstanden”, som tiden mellem døden og dommen kaldes, har været genstand for meget debat og forskellige synspunkter.

Nu får du min holdning til spørgsmålet, og jeg vil prøve at underbygge det med nogle steder fra Bibelen. Jeg tror, det er rigtigt, at vi ikke vil opleve noget tidsrum mellem døden og det evige.

Forvirringen kommer af, at mens vi lever her på jorden, er vi i tiden, mens vi efter døden er i evigheden.

Lukasevangeliet 16, 19-31 er det sted, man ofte fremhæver for at sige, at der går noget tid i ”mellemtilstanden”, hvor vi har bevidsthed og fx som den rige mand kan diskutere med Abraham. Jeg (og de fleste andre) tolker dog fortællingen som en lignelse, og så er nogle træk ikke direkte oversættelige til virkeligheden. Lignelsens klare pointe er, at der er to udgange af livet, som der ikke kan ændres på efter døden. Dødsriget og Abrahams skød er udtryk for ”mellemtilstanden” på vej til Helvede eller Den nye jord.

Mellemtilstanden beskrives ofte som en søvn. Ligesom vi ikke registrerer tiden, mens vi sover, sådan vil vi heller ikke registrere tiden mellem døden og dommen. Se fx 1 Thessalonikerbrev 4,13-18 eller 1 Korintherbrev 15,16-20.

Summa summarum: Kommer vi op til Jesus med det samme? Ja (efter evighedens målestok), fordi du ikke vil have tidsfornemmelse efter døden. Nej (efter tidens målestok), fordi du sover og venter i Dødsriget / Abrahams skød, indtil Kristus kommer igen for at dømme levende og døde.


Skrevet af:
Steen Frøjk Søvndal

Lagt på nettet 23.01.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også