26.03.2015 00:00 Alder: 9 yrs
Kategori: jn-svar
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Kan karrieren forenes med Jesus-troen?

Kan man gå op i sin egen karriere på jorden og samtidig leve et fuldt ud hengivet liv til Jesus?


Svar:

Det er et spændende spørgsmål. Først vil jeg udtrykke min glæde over, at du ønsker at leve et hengivet liv til Jesus! Så har du simpelthen den vigtigste prioritet i verden i orden! Den prioritet, der kan afgøre evigheden.

Så vidt jeg kan læse mellem linjerne i dit spørgsmål, ser du en mulig spænding mellem et Jesus-hengivent liv og så ”din egen karriere på jorden”. Jeg tænker, at du har fat i noget meget vigtigt.

Når vi taler om vores karriere, så taler vi jo ofte om vores hjerteblod. Om det, vi virkelig vil satse på. Om det, der fylder meget i vores hverdag – både her og nu og på den lange bane. Desværre kender vi en del eksempler på kristne, der begyndte med Jesus på førstepladsen i deres liv, men endte anderledes. Deres fokus på dette liv med karriereræs og dertil hørende prioriteringer skubbede efterhånden Jesuslivet ud over kanten. Vi kender Gud ske lov også eksempler på, at kristne oplever, at de virkelig følger de drømme og visioner, der hører til deres karriere og samtidig bevarer Jesuslivet intakt! Hvad er forskellen på de to måder at leve på?

Intet nemt facit

Der er vist desværre ikke noget enkelt svar på det spørgsmål. Men en del af svaret gi'r Jesus, når han siger: ”Søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift” Matt 6,33.

Lige meget hvad jeg tænker omkring karriere i mit liv, må jeg altid spørge mig selv: ”Er jeg nu i stand til at søge Guds rige og hans retfærdighed først?”. Hvad betyder det i praksis? Ja, det er her, det bliver så svært at give helt konkrete svar, for der er så mange forskellige livssituationer. Men prøv at tygge lidt på de her udspil:

Jeg må aldrig være så opslugt af min karriere, at der ikke er tid til Gud. Det vil sige tid til at være alene sammen med Gud og tid til at være sammen med andre kristne og Gud.

Gud skabte os til at lave noget. Vi skal være en aktiv del af samfundet (hvis vi får helbred og mulighed til det) – og dermed også ”gøre karriere” i en eller anden forstand. Et primært formål med denne karriere er at skaffe det, jeg og mine nærmeste har behov for – og at have noget at give videre til andre. Gud er kreativ og han har skabt os til selv at være kreative. Så det er helt ok at have visioner for og glæde ved jobbet og at gå op i at gøre det bedst muligt. Bare det ikke bliver begær efter ting som magt, penge og anerkendelse, der er den styrende drivkraft. For det trives Jesuslivet ikke godt sammen med.

Min karriere må ikke få mig til at gå på kompromis med det, Gud siger er sandt. Den må ikke få mig til at snyde, stjæle, skade andre osv…. Jeg må ikke være tvunget til at have en måde at leve på, når jeg er på job, der er meget forskellig fra den kristne måde at leve på, jeg har privat. Jeg skal kunne bevare min integritet.

Jeg må altid være åben for, at Gud viser mig, at jeg skal skifte karriere. Selv om det naturligvis er svært, når hjerteblodet er i fuld sving i én retning, så må vi ikke elske vores karriere så meget, at vi afviser et tydeligt kald fra Gud om at skifte. Og så længe det kald ikke kommer, kan vi jo hver dag takke Gud for den karriere, vi får lov at leve i. Den tak kan holde vort hjerte åbent og modtageligt.

Svinestier kan man forlade

Det er rigtig velsignet, når vi kan leve et hengivent Jesusliv. Men for mange af os kan der komme én eller flere perioder i vores liv, hvor det desværre går anderledes. Er man i en sådan periode, er det rigtig godt at læse i Lukas 15, hvor Jesus fortæller lignelsen om den søn, der i den grad forkastede sin far og hans hjem for at skabe sig en fed karriere. Da han endte i svinestien, gik han i sig selv og ønskede at vende hjem. Og hans far (Gud) tog imod ham med åbne kærlige arme!

Så lugter der af gris i din karriere (og du ikke er landmand) – så bryd op og vend tilbage til Gud og Jesus og begynd på en frisk! Og i de mange tilfælde, hvor vi Gud ske lov ikke er nået at gå hjemmefra, men alligevel oplever sløvhed og uvilje mod Far, gælder det samme: gå til Far og find tilgivelse og kærlighed og få fornyet det rigtige fokus!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.03.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også