31.08.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Seksualitet, Menneskelivet, Netandagten

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Hvornår begynder livet?

Hvornår begynder livet? Hvordan kan man kalde en abort i f.eks. 5. uge et drab? Hvor er hensynet til den kvinde, som ikke magter at føde barnet?

Svar:

Hvornår begynder livet?

Spørgsmålet kan behandles fra mange forskellige synsvinkler, men man må sige, at man, hvis man vil sætte en grænse rent biologisk, må sætte den ved befrugtningen. Fra det tidspunkt er der alt, hvad der skal til - forudsat næring og et passende miljø - for at videreudvikle sig hele livet igennem. Det kan synes abstrakt, men jo mere man kender til fosterets udvikling, jo mere kan man også rent forstandsmæssigt følge det faktum.

Hvordan kan man kalde en abort i f.eks. 5. uge et drab?

Det kan man ud fra den tankegang, at det at tage liv, ødelægge liv, i virkeligheden er det samme som drab. Hvordan vi så bruger ordene er meget afhængig af, hvad vi er vant til, og da vi mest er vant til at omtale drab i forbindelse med et fuldt udviklet menneske eller dyr, kan også det synes abstrakt. Men at en abort i 5. uge er det samme som at ødelægge et begyndende menneskeliv, kan vi vel ikke blive helt uenige om? Om man så vil kalde det drab er et spørgsmål om ordvalg. Handlingen er den samme og etisk i kollision med at man ikke må slå ihjel.

Hvor er hensynet til den kvinde, som ikke magter at føde barnet?

- jeg går ud fra, at du med spørgsmålet har ment, at man ikke magter at få et barn, måske af mange forskellige grunde - Jeg tror, vi har misforstået budet om næstekærlighed og også misforstået mange kvinder, hvis vi tror, den bedste hjælp til en ulykkelig gravid er at abortere fosteret. I stedet for bør der sættes ind med al den hjælp og opbakning, der er brug for, det være sig økonomisk, socialt, medmenneskeligt osv., men det er unægtelig meget mere krævende af samfundet og os alle sammen, selv om det vil være at tage hensyn til begge parter! Hvis kvinden ikke kan tage vare på det barn, hun venter, tror jeg personlig fuldt og fast på, at det er mere livsbekræftende for begge parter at give barnet til et par, som ønsker sig det brændende, i stedet for at aflive det. Det er adoption, jeg tænker på, men som næsten ingen tør nævne, når debatten handler om provokeret abort. Men alt tyder på, at denne sidste løsning meget sjældent vil komme på tale, hvis man satte ind med hjælp og ikke mindst opbakning.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 31.08.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også