25.03.2011 12:00 Alder: 13 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Hvordan skal jeg fortælle om Jesus?

Jeg synes tit at det kan være rigtig svært at fortælle mine venner om det med Gud og Jesus selvom jeg rigtig gerne vil. Hvis vi kommer ind på et emne som giver en oplagt mulighed for det så er det ligesom om at jeg bare tænker "væk fra dette emne". Jeg har prøvet at bede Gud om hjælp til det, men jeg føler ikke rigtigt at han er der når jeg får en oplagt mulighed. Har I nogle ideer til hvordan jeg kan komme til at føle det naturligt at fortælle om min tro så jeg ikke lige pludselig bliver bange?

Svar:

Det er rigtig godt og sundt, at du har lyst til at dele din tro med dine kammerater. Troen og lysten til at fortælle om den, viser at Guds Ånd bor i dig. Ellers ville du slet ikke have det sådan. Men det betyder jo ikke at det er en let sag og der er mange følelser og grunde til at vi alligevel lader være. Bibelen kalder der bl.a. menneskefrygt, dette at vi holder os tilbage af frygt for andre menneskers reaktion.

Jeg kan ikke lære dig nogle tricks, som bare virker, sådan, at det ikke længere er spor vanskeligt for dig. Men jeg vil gerne fortælle dig nogle ting, som jeg tror kan hjælpe sig til at tænke lidt anderledes om dette at være et vidne for Jesus. Måske også gøre det lidt nemmere.

For det første, så findes der mange måder at fortælle om Jesus på. Og de fleste af dem handler ikke så meget om ord, som om handlinger. Du er vidne om Jesus ved ganske enkelt at leve dit liv efter en kristen standard - dvs. ved at have Jesus som forbillede. Bibelen kalder det at "have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus" (Filipperbrevet 2,5). Du viser Jesu sind ved f.eks. at være hjælpsom, retfærdig, ved ikke at lyve og ikke tale ondt om andre, ved at glæde andre og tilgive andre deres fejl. Den slags vidnesbyrd bliver der ofte lagt meget mere mærke til end de ord du siger.

For det andet, så må du huske, at det er ikke din opgave at forsvare Gud eller at være hans profet og talerør i enhver situation. Selvom du har følt at anledningen var der, så er det jo ikke sikkert, at dem du var sammen med, var i stand til at høre dit vidnesbyrd. Den slags ved Gud og det er kun hans ånd, der kan overbevise menneskers hjerter om sandheden. Og derfor har han måske ikke givet dig frimodigheden de gange hvor du har bedt om det. Somme tider kan vi, i vores iver efter at tjene ham, komme til at løbe foran ham i stedet for at vente på, at han selv lægger anledningen til rette for os.

For det tredje, så må du kaste al din frygt og din manglende frimodighed over på Jesus. Nogle mennesker er bare mere generte og blufærdige end andre og det skal du ikke skamme dig over. Når du mærker at du bliver bange og ikke kan få sagt det du gerne vil, så tænk på de bange disciple, som heller ikke turde tale højt om Jesus. Fx Peter, som 3 gange nægtede at han kendte til Jesus. Og alligevel kom Jesus til ham og bad ham om at være hans tjener og lede hans kirke. Jesus møder os alle med tilgivelse og overbærenhed og han bruger os trods vores svaghed og ængstelse. Ja faktisk er det netop når vi føler os mest svage og hjælpeløse, at Gud for alvor kan bruge os. No

På den ene side skal vi altså altid øve os i at være parate til at svare, når nogen spørger os om vores tro. Og vi skal blive ved med at bede om, at Gud vil give os villighed til at tjene ham og at han vil vise os hvor han bedst kan bruge os. Og på den anden side må vi altid hvile i, at missionen først og fremmest er Guds sag og at han altid møder os med tilgivelse, når vi bekender vores svigt og svaghed for ham.

To små tip kan jeg måske alligevel give dig: Når du oplever en situation, hvor du tænker, at her burde du have sagt noget, så tænk bagefter igennem hvad du egentlig ville have sagt. Og hvis det handler om noget, som du ikke helt ved, så undersøg det sådan, at du er bedre forberedt en anden gang. Det kan være en god øvelse.

Det andet tip er at snakke med dine kristne venner om det. Du er helt sikkert ikke den eneste, der oplever det på den måde og det kan være godt og inspirerende at snakke med andre som oplever det samme - eller som har gode oplevelser, der kan opmuntre dig.

Jeg håber dette svar kan give dig en smule mere frimodighed til at leve dit liv som en glad discipel af Jesus.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 25.03.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også