21.01.2005 12:00 Alder: 20 yrs

Skrevet af:
Poul Hoffmann

Hvor lå Edens Have?

Biblen siger, at gennem Edens Have løber en flod, der deler sig i to, der hvor den forlader Haven. De to floder skulle være Eufrat og Tigris, så vidt jeg har forstået. Dvs. Edens Have skulle have befundet sig lige før starten af de to floder. Jeg har prøvet at kigge på et kort, men kommer ikke rigtigt frem til noget. Så mit spørgsmål lyder; Hvor lå Edens Have ?

Svar:

Det var nu ikke to, men fire strømme, paradisfloden delte sig i uden for haven. Men det er rigtigt, at to af strømmene hed Eufrat og Tigris.

Når to floder i Mellemøsten i dag bærer disse navne, er det imidlertid "genbrug" på samme måde som når udvandrere, der tager nyt land i besiddelse, ofte opkalder deres nye bosættelser og andet i landskabet efter de byer o.a., som de kom fra i deres oprindelige hjemland. Edens Have, paradisfloderne og alle andre landskaber og lokaliteter på jorden blev fuldstændig overskyllet og omdannet af syndflodens vande, så alting er totalt anderledes i dag. I Bibelen står den nærmere beskrivelse af forholdene omkring paradisfloderne i nutid, men det skyldes, at det er en direkte gengivelse af en redegørelse skrevet før syndfloden.

Ingen ved i dag, hvor Edens Have lå. Den kan lige så godt have ligget i Kina eller Amerika som i Mellemøsten, eller for den sags skyld et sted, der nu ligger på havets bund.

Men Noa og hans familie og deres efterkommere bevarede et minde om den verden, der fandtes før den store omvæltning, og de, der slog sig ned i Babylonien i det nuværende Irak, kaldte de to store floder dér med de gamle navne Eufrat og Tigris, vel i en nostalgisk erindring om Edens Have. Det har så desværre fået mange i senere tider til at tro, at haven må have ligget i det område, hvor disse to floder udspringer. Men det har altså intet på sig.

Det paradis, der forsvandt, kan vi ikke finde mere. Men det paradis, som kommer, og som aldrig skal forgå, kan vi finde i troen på Jesus.


Skrevet af:
Poul Hoffmann

Lagt på nettet 21.01.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også