19.01.2005 12:00 Alder: 19 yrs

Skrevet af:
Kurt E. Larsen

Hvad skyldes henrettelser i det kristne Texas?

Vi er en gruppe HH studerende, som har fået til opgave at skrive om Menneskerettigheder, og ud fra det har vi valgt at skrive om dødsstraf. Vi har allerede læste et af jeres indlæg om dødsstraf, men vi mangler lige et svar på et spørgsmål: Texas hører til en af de mest troende stater i USA. Endvidere er det den stat i USA hvor der bliver henrettet flest. Tror i der er en sammenhæng mellem troen og de mange henrettelser?

Svar:

Jeg tror ikke, at de mange henrettelser i Texas og den kristne tro har ret meget med hinanden at gøre. Texas har haft en ganske særlig (cowboy-)historie og har derfor fået sit særlige præg i forhold til andre stater i USA. At der så er mange aktive kristne i Texas idag er et andet forhold, der ikke har så meget med den politiske udvikling at gøre. Der findes jo også en række andre stater, hvor der er mange kristne - og hvor der er en anden en helt anden tradition med hensyn til henrettelser.

Så jeg mener ikke, at vi kan drage nogen konklussioner ved at koble de to ting sammen."


Skrevet af:
Kurt E. Larsen

Lagt på nettet 19.01.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også