13.11.2001 12:00 Alder: 23 yrs
Kategori: Menneskelivet
Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Hvad siger Bibelen om selvmord?

Hvad siger Bibelen om selvmord?

Svar:

Bibelen taler ikke ret meget om selvmord. Der er nævnt enkelte personer, der har taget deres eget liv. Blandt andet kong Saul og Judas Iskariot. Men ellers beskæftiger den sig ikke direkte med spørgsmålet om selvmord.

Men indirekte er Bibelens budskab meget tydelig - også når det gælder selvmord. I de 10 bud lyder det 5. bud: "Du må ikke begå drab" (2. Mosebog kap. 20, vers 13). Dette gælder jo både drab på andre - og på én selv. I Luthers forklaring til det 5. bud, nævner han også selvmord, og her skriver han blandt andet: "vi er lige så lidt herrer over vores eget liv som over andres". Derefter henviser Luther til Romerbrevet kap. 14 vers 7-8: "For ingen af os lever for sig selv, og ingen dør for sig selv; for når vi lever, lever vi for Herren. Hvad enten vi altså lever eller dør, tilhører vi Herren." Bibelens klare budskab er, at det er Gud, der har givet os livet, og vi har ikke selv ret til at afslutte det.

Når dette er slået fast, skal vi også have med, at der er mange mennesker, som oplever at livet føles så svært og uudholdeligt, at de fristes til at gøre en ende på det. Mit råd til dem er: Lad være med at gå med disse tanker alene. Søg professionel hjælp. Gennem sjælesorg og samtaleterapi har mange fået løst op for det der er svært, sådan at de igen tør se livet i øjnene. For nogle er det også gavnligt, eller måske nødvendigt, at søge læge og få ordineret medicin i en periode. Det kan ofte skyldes en depression eller en psykisk lidelse, når mennesker får selvmordstanker.


Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Lagt på nettet 13.11.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også