08.03.2005 12:00 Alder: 19 yrs

Skrevet af:
Poul Hoffmann

Hvad er serafer, keruber og engle?

Man høre en del om engle. Men hvad er forskellen på engle, keruber, og serafer? Hvilken funktion har keruber, og serafer?

Svar:

Dette er blot nogle "generelle betragtninger". Emnet er spændende, og den bedste hjælp vi kan give dig, er nok at opmuntre dig til at gøre brug af de hjælpemidler der efterhånden findes. Jeg henviser her til et tidligere svar, hvor der gives litteraturhenvsinger, og hvis man først kommer igang, når man også langt med leksikon og Bibel. Hvor finder jeg noget om engle?

Ingen embedsbeskrivelser

Vi har ingen "embedsbeskrivelse" for keruber og serafer. Vi kan kun studere de steder i bibelen, hvor de omtales og se, hvad det er for funktioner, de varetager, og også prøve at danne os et billede af dem - hvilket lkke er så ligetil, selv om der er nogle beskrivelser af enkeltheder. Fra det gamle Israels nabolande findes der skulpturer mm. af væsener med kombinerede menneske- og dyreformer, som nok skal forestille keruber, men hvor vellignende de er, er et andet spørgsmål. Det er yderst sjældent, at mennesker har haft lejlighed til at se disse mægtige himmelvæsener. Når det endelig sker, er det altid en voldsomt rystende og fortumlende oplevelse. Det samme kan mødet med "almindelige" engle være, men deres "normale" skikkelse er menneskelignende, omend undertiden med vinger. De kan, ligesom keruberne og seraferne, vise sig i himmelsk stråleglans og majestæt, men de kan også optræde så "hverdagsagtige", at de mennesker, der har med dem at gøre, slet ikke opdager, at de er engle.

Hovedopgave - at tjene Gud

Deres hovedopgave er at tjene som Guds sendebud (ordet engel betyder sendebud) og hjælpere for mennesker, der tror på ham.

Emnet "engle" er i øvrigt alt for omfattende til, at det er muligt her at begynde at gå i dybden med det. Hvis du vil sætte sig mere ind i det, er det en god idé at begynde med artiklerne "engel" og "kerub" og "seraf" i Lohses Store belleksikon og derefter bruge en bibelordbog og læse alle de tekster, der findes i forbindelse med disse stikord i Bibelen selv.

At det bliver en spændende opdagelsesrejse, kan garanteres.


Skrevet af:
Poul Hoffmann

Lagt på nettet 08.03.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også