09.09.2004 12:00 Alder: 20 yrs
Forfatterprofil

Er kosmetisk plastikkirurgi synd?

Er det syndigt at få foretaget kosmetiske operationer i form af plastikkirugi og lignende? Er svaret det samme uanset om det er i tilfælde af fysiske misdannelser eller andre skavanker, der ved bortoperation kan højne livskvaliteten for vedkommende, eller udelukkende af rent kosmetiske årsager?

Svar:

Nej det er ikke syndigt at få foretaget kosmetiske operationer. Bibelen giver os intet forbud mod det !!

Jeg tror, at du måske spørger fordi forskellige kristne miljøer gennem tiderne har lagt stor vægt på påbud og forbud, traditioner og forventninger omkring udseende og påklædning, smykker og frisurer. Det skyldes nok at det er en synlig ting, og vi udsender signaler med vores ydre, hvad enten vi vil være ved det eller ej. Men at tale om rigtig eller forkert, syndigt eller ej, da er det ikke disse ydre ting der tæller.

Bibelen om skønhed

Der kan være mange baggrunde for kosmetiske operationer, og det kan være overvejelser der bunder i meget sårbare følelser og frustrationer, der gør at man har brug for støtte og vejledning. Der findes enkelte steder i Bibelen, hvor der gives vejledning omkring vores ydre, og hvor der lægges vægt på, at vores skønhed ikke består i det ydre men i det indre, og på den baggrund advarer mod overdreven pyntesyge. Men det betyder ikke at Bibelen lægger afstand til, at vi pynter os og forskønner vores udseende. Der findes også mange eksempler på hvordan menneskets skønhed påskønnes og understreges med smykker og dufte. I Det Gamle Testamente kan man læse, hvordan Gud sammenligner sin godhed mod Israel med en mands gaver til sin hustru, han forærer hende smykker og klæder i overdådighed så hun fremstår smuk og med kongelig værdighed. (Ezekiels Bog kapitel 16 vers 10-14). Det er baggrunden der tæller. Desværre kan man også i Ezekiels bog læse, hvordan skønheden senere giver den samme kvinde hovmod og fører til at hun svigter sin kærlighed. Sådan er det... vi må gå bagom, og mærke efter hvad vores motiver er, og om det er noget der opbygger os eller nedbryder os selv - eller de forhold og relationer vi er end del af.

Tag et eksempel med en meget omdiskuteret mode. Er det syndigt at vise navle? Man kan sige nej med samme baggrund som ovenfor. Men man må spørge sig selv, hvem man er og hvad man vil opnå. Det spørger små piger ikke om, og så må vi vejlede dem. Voksne piger tænker heller ikke altid på det. Ja, jeg har følt mig ilde tilpas foran en smart velformet pige med kropsnær tøj, frit udsyn til navle - m.m. i en kirke, hvor jeg havde nogle helt unge teenagedrenge med, og de sad vitterlig og sank ned i bænken og følte sig pinlig. Pigen gjorde ikke! - hun stod 2 meter foran dem og ledte en meget smittende lovsang og var bare en ægte glad pige, der så smadder godt ud. Hvis jeg skulle vejlede denne pige, ja så ville jeg vejlede hende til at tage lidt mindre udfordrende påklædning på, men jeg vil ikke tale om synd.

Det kan godt være man i sine overvejelser om en kosmetisk operation har brug for vejledning - uden at der tales om synd.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 09.09.2004

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også