04.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs
Kategori: Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Er fedme synd?

Hvis rygning kan være synd, sådan som der hentydes til i et tidligere svar, er fedme så også? fedme ligner vel på mange måder rygning, omend de to ikke helt kan sidestilles.

Svar:

Først vil jeg gerne pointere, at det ikke står nogen steder i Bibelen, at rygning er synd. En kristen er derfor for mig at se i princippet fri til at ryge. Men samtidig har en kristen fået ansvar for at forvalte Guds gode gaver til gavn for sig selv og sin næste, og det er i den forbindelse, at rygning (og det at spise til overvægt) kommer ind.

Vi har fået ansvar. Det betyder, at der er nydelsesmidler, som vi må afstå fra eller bruge i mindre doser, end vi egentlig kunne have lyst til. Når det gælder rygning, er der det særlige, at det i en del tilfælde kan gå ud over omgivelserne, f.ex. børn og andre i nærheden.

Mht fedme er dette sidste argument ikke så relevant. Men man har et ansvar for at behandle sin krop så godt som muligt, også når det gælder sund og nærende kost. Men... dette er altså ikke skrevet for at lægge yderligere byrde på nogen. Det nytter ingenting. Og der er faktisk i mange ungdomsmiljøer en helt unødvendig fokusering på kalorier!

Det overordnede svar er, at ingen af disse ting udpeges som synd, men at såvel rygning som mad må betragtes som noget, vi må tage ansvar for at anvende i rigtige mængder (når det gælder rygning måske slet ikke anvende) til gavn for os selv og vore omgivelser.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 04.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også