25.04.2006 12:00 Alder: 18 yrs
Forfatterprofil

Er det syndigt at holde polterabend?

Da jeg læste svaret: "Hvordan forstå et afrikansk ægteskabssyn?" studsede jeg lidt over, at der blev skrevet at polterabend strider mod Guds ord. Jeg skal giftes om 3½ måned, og derfor er det noget jeg måske selv kan komme ud for. Burde jeg tænke på det som synd at deltage/holde polterabend? Jeg kan godt se, at det er det, der hvor det går over gevind med f.eks. drukture og hor af forskellig slags, som man nogle gange hører om i ikke-kristne sammenhænge, men jeg har svært ved at se at det, at man samler nogle venner og holder en hyggelig dag sammen uden disse ting skulle være synd. De fleste i min venneflok er bekendende kristne, så jeg tror ikke de ville finde på noget, der går imod Guds ord.

Svar:

Kære undrende spørger!

For at begynde med det sidste, du skriver om din venneflok, hvor de fleste er bekendende kristne:

Jeg tror ikke – belært af sørgelige erfaringer – at bekendende kristne ikke ville kunne finde på at gøre noget, som er i modstrid med Guds ord! Det er ikke mange dage siden, jeg hørte om en vordende kristen brud, som fik sit livs store forskrækkelse ved at se sin brudgom beruset, da vennerne holdt polterabend for dem! Paulus skriver jo et sted noget om, at det gode, han vil, det gør han ikke, og det onde, han ikke vil – ja, det kommer han til at gøre! (Romerbrevet 7,19) Det tror jeg også gælder for os.

Polterabend i sig selv er ikke syndigt

Det næste jeg vil kommentere er: Jeg skrev ikke, at polterabend er principielt er i modstrid med Guds ord. Jeg tror faktisk godt, at unge kan holde en fin og morsom polterabend. Jeg kender det fra min egen nærmeste familie.

Det, som jeg langer ud efter, er de ”vildt dyre polterabend’er”, som er kommet på mode selv blandt bekendende kristne. Det er nok lidt gammeldags missionærforargelse (eller er det missionærraseri) som kommer op i mig.

Tænk om de samme gode folk ville lave det halvt så dyrt og samtidig sørge for at være med til at hjælpe fattige unge med at komme på bibelskole i Østafrika.

Når jeg hører, hvad kristne unge giver ud på de nævnte fester, så ved jeg, at det, man en sådan aften morer sig for, kunne betale for både fem og ti, fattige, bekendende unge kristnes bibelskoleophold i et helt år - i Afrika.

Det sidste, jeg vil nævne, er, at jeg bestemt tror og mener, at både unge og ældre kan holde hyggelige fester, som vi kan være bekendt over for både Gud og mennesker! Så jeg vil ønske dig en fin polterabend, som du bestemt ikke skal tænke på som noget syndigt!


Forfatterprofil

Lagt på nettet 25.04.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også