30.11.2009 12:00 Alder: 14 yrs
Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Hvorfor gør Gud ikke noget?

Hvorfor øver Gud ikke sin indflydelse på jorden i en tid som denne? Det ville give en stor fordel, da vi har teknologien i dag til at viderebringer miraklet til alle i verden og give et fuldendt bevis på at gud findes, der vil holde for evigt.

Svar:

Jeg ved ikke, hvilken indflydelse du forestiller dig Gud skulle øve. Men jeg kan fortælle dig om tre slags indflydelse, som Gud rent faktisk øver nu.

For det første opretholder han sit skaberværk. Det betyder, at selve dit åndedræt og alle andre levende væseners åndedræt og evnen til at bevæge sig skyldes ham. Hvis du i et mikroskop kigger på en enkelt cellekerne i et levende væsen, så vil du opdage, at den består af en mængde enkelte dele.

Biokemien kan fortælle os meget om alle de mange spændende stoffer og processer, der foregår inde i en sådan cellekerne. Derimod kan man endnu ikke forklare, hvorfor molekylerne i cellekerne bevæger sig og udfører de processer, som holder cellekernen og cellen i gang. Og den dag, molekylerne i et væsens cellekerner ikke længere bevæger sig, så er det pågældende væsen dødt. Altså går alle levende væsener rundt som levende beviser på, at Gud øver sin indflydelse.

For det andet nedbryder han de magter, som ophøjer sig selv over andre. I det 20. århundrede har Gud nedbrudt både nazismen, fascismen og sovjetkommunismen. I ét nu faldt disse korthuse sammen. Op igennem hele historien har det vist sig, at mennesker bygger imperier og ideologier og tror, at de vil holde evigt, men de fleste bryder sammen efter kort tid.

For det tredje lader han budskabet om Jesus bane sig vej på trods af menneskelig modstand og kirkeligt forfald. Aldrig har så mange hørt om Jesus som i dag, og aldrig har så mange bekendt den kristne tro som i dag. Og det sker på trods af, at kristendommen har mange modstandere, og på trods af, at der blandt den kristne kirkes medlemmer er mange svagheder og megen lunkenhed og det, der er værre.

Det er den indflydelse, Gud har i verden.

Hvis du med dit spørgsmål tænker på, at Gud skulle levere et bevis, som tvinger al modstand til tavshed eller skulle gribe og løse al verdens problemer i ét nu, så må du vente til Dommedag. Da vil han gøre det.


Jørgen Sejergaard

Skrevet af:
Jørgen Sejergaard

Lagt på nettet 30.11.2009

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også