19.06.2002 12:00 Alder: 22 yrs
Kategori: Menneskelivet

Skrevet af:
Lillian Søes

Hvad siger Gud til piercinger?

Hvad siger Gud til piercinger?

Svar:

Tak for dit spørgsmål. Der er ikke noget forbud i bibelen mod brug af øreringe eller næseringe. Så vidt jeg ved, er piercinger i fx. navle, tunge eller øjenbryn slet ikke omtalt. Israelitterne i Det Gamle Testamente brugte øreringe og næseringe, og i Ezekiel 16,12 kan man læse, at Gud sammenligner sin godhed mod Israel med en mand, der giver sin elskede øre- og næseringe.

Mht. tatoveringer findes et forbud i 3.Mosebog 19,28, men dette er knyttet til en situation, hvor tatovering fandt sted i forbindelse med hedenske sørgeritualer i forbindelse med dødsfald (jf. 5.Mosebog 14,1-2). Derfor er der, så vidt jeg kan se, ikke i Bibelen noget forbud mod tatovering for os.

Men over alt dette er der i Ny Testamente to steder, nemlig 1.Timotheus 2,9-10 og 1.Peters Brev 3,3-4, hvor der advares mod overdreven pyntesyge. Her formaner Paulus og Peter til at kristne kvinders skønhed ikke skal være i det ydre, som flettet hår, guldsmykker eller smukke, dyre klæder, men i hjertet. Det betyder ikke, at man så ikke må gøre noget ud af sit ydre med flotte frisurer, smykker eller pænt tøj, men det må ikke blive til overdreven pyntesyge, hvor det, man dyrker og sætter sin tillid til, er sit udseende og på den måde sætter det højere end Gud og sin tjeneste for ham.

Der ud over vil jeg anføre, at man skal tænke sig om, før man får lavet en piercing/tatovering og finde ud af, om den, der skal lave det, er god til det og om vedkommende bruger steriliserede redskaber. Piercinger i navlen kan give infektioner, der i værste fald kan sprede sig til bughulen. Hvis redskaberne ikke er blevet gjort helt rene, siden de sidst blev anvendt til en anden, kan der være risiko for overførsel af sygdomme. Tandlæger tager fx. et såkaldt hygiejnetillæg, fordi der er krav om, at de skal gøre deres instrumenter ordentligt rene, før de bruger dem til andre patienter.


Skrevet af:
Lillian Søes

Lagt på nettet 19.06.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også